RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

OPINIE. Ce fel de primar vrem să aibă grijă de București? „A furat, dar a și făcut” nu e doar o glumă, e o realitate a mentalului electoral românesc

Nicușor Dan mizează pe rațiune în lupta cu Piedone. Dar alegerile nu sunt, în primul rând, o afacere a rațiunii, ci a emoțiilor.

Nicușor Dan și Cristian Popescu PiedoneFoto: Inquam Photos – Sabin Cirstoveanu

Știu că unele sondaje electorale românești coafează realitatea și manipulează datele mai ceva ca un samsar de mașini din târg de la Vitan, dar tot am rămas cu gura căscată la următoarea informație: cică 41% din votanții lui Piedone pentru primăria Capitalei l-ar trăda în favoarea lui Nicușor Dan, dacă Piedone ar renunța la candidatură.

  

Cineva ne zice, deci, că o grămadă de bucureșteni cu relativ toate țiglele pe casă ar merge pe mâna actualului primar Nicușor Dan, pentru încă patru ani. Dar, pentru că a apărut în peisaj acest Rambo al urbanismului din Ferentari și Berceni, cu școala vieții făcută la „facultatea” din Jilava și Bac-ul luat la 32 de ani, acești oameni se simt salvați: le-a venit eroul-gospodar.

Să ținem cont că minunea reiese dintr-un sondaj făcut de Avangarde-ul domnului Pieleanu, personaj de mare angajament politic, cu firmele mufate puternic în zona PSD și sondaje care uneori au zburat puternic pe lângă realitate,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cum poate o plimbare de doar câteva minute să ne dezlănțuie creativitatea?

Redacția

Reacţii din opoziţie după schimbarea conducerii PNL

Redacția

Orașul olandez Haga cere o derogare temporară de la sancțiunile UE împotriva Rusiei

Redacția
Încarcă...