NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Poduri reparate şi asfalt nou pe Europeană: se lucrează noaptea

Sunt în toi lucrări de reparaţii pe segmentul de drum european E583 între Podu Iloaiei şi municipiul Iaşi. Directorul Regionalei de Drumuri şi Poduri Iaşi ne-a precizat la finele săptămânii trecute că, după aceste intervenţii, va fi reluată campania de aşternere a unui covor asfaltic de unde s-a oprit anul trecut, respectiv de la ieşirea din Podu Iloaiei spre Iaşi. 

„Săptămâna viitoare (aceasta, n.r.) sau după Paşti, în funcţie de vreme, Eky-Sam va începe să toarne asfalt”, ne-a spus Dănuţ Pilă, adăugând că această campanie se va desfăşura noaptea, când traficul este minim. Aşa cum am mai relatat, tot pe Europeană urmează să fie consolidat podul peste Siret de la Butea/Şcheia. Aici, lucrările vor începe peste aproximativ o lună şi vor dura până la sfârşitul anului. Construit în 1963, podul are o lungime de 237 de metri, fiind prevăzut cu o bandă pe sens şi trotuare. Au fost constatate degradări la structura de rezistenţă a suprastructurii podului, la structura metalică şi la platelajul din beton. Lucrările de întreţinere periodică vor costa ceva mai mult de 4 milioane de lei.

Deschiderea şantierului se va face însă după aprobarea Managementului de trafic de către CNAIR şi IGPR – Direcţia Rutieră, pentru că este vorba de un sector de drum european (E583). Ele se vor desfăşura pe jumătate din lăţimea căii pe pod, prin devierea alternativă, semaforizată, a circulaţiei rutiere pe câte o bandă de circulaţie. Traficul greu va fi restricţionat, autovehiculele mari fiind deviate pe DN 28A, Tg. Frumos – Paşcani – Moţca – intersecţie DN 2 cu DN 28 (Castelul de Apă).

Cât priveşte celălalt pod problematic de pe E583/DN28, cel de la Sârca, lucrările ar putea să înceapă în iulie. Directorul DRDP ne-a spus că lărgirea podului cu încă două benzi urmează să fie făcută de astă dată în regie proprie. După cum se ştie, podul de la Sârca a rămas la o bandă pe sens după ce segmentul Iaşi-Tg. Frumos a fost modernizat cu mai bine de 15 ani în urmă la o bandă şi acostament lărgit pe sens. 

  

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Primarul Pantazi refuză să intervină la operatorul ApaVital, pentru a relua programul normal de furnizare

Răzvan Grecu

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe strada Fântânele din Pașcani

Redacția

Cine este Florin Cîțu, premierul propus de PNL. Scandalurile și averea Ministrului de Finanțe

Redacția
Încarcă...