RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

O psiholoagă care sfătuia Meta cu privire la prevenirea sinuciderii utilizatorilor a demisionat pentru că Instagram ar ignora experţii şi nu ar elimina conţinutul dăunător vieţii

Un psiholoagă care sfătuia Meta cu privire la prevenirea sinuciderii şi autovătămării a renunţat la rolul său, acuzând gigantul tehnologic că ”închide ochii” la conţinutul dăunător de pe Instagram, ignorând în mod repetat sfaturile experţilor şi acordând prioritate profitului asupra vieţilor, potrivit The Guardian, citat de News.ro.

Lotte Rubæk, care face parte din grupul global de experţi ai Meta de mai bine de trei ani, a declarat pentru Observer că eşecul continuu al gigantului tehnologic de a elimina imaginile de autovătămare de pe platformele sale ”le determină” pe tinerele şi fetele vulnerabile să îşi facă mai mult rău şi contribuind la creşterea cifrelor de sinucidere.

Atât de mare este deziluzia ei faţă de companie şi aparenta ei lipsă de dorinţă de a se schimba, încât psiholoaga daneză şi-a dat demisia din grup, susţinând că lui Meta nu îi pasă de bunăstarea şi siguranţa utilizatorilor săi.

În realitate, a spus ea, compania foloseşte conţinut dăunător pentru a-i menţine pe tinerii vulnerabili conectaţi la ecranele lor în interesul profitului companiei.

  

În scrisoarea ei de demisie, ea a scris: ”Nu mai pot face parte din grupul de experţi SSI al Meta, deoarece nu mai cred că vocea noastră are un impact pozitiv real asupra siguranţei copiilor şi tinerilor de pe platformele dumneavoastră”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Rotativa guvernamentală încinge spiritele în Coaliţie, deşi rocada funcţiilor are loc de abia în mai 2023

Redacția

Facelift pentru Audi A3

Redacția

Șefii Transgaz vor primi iPhone-uri de ultimă generație. Ce firmă a câștigat licitația care l-a nemulțumit pe Ciolacu

Redacția
Încarcă...