RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Acțiune Târgu Frumos: Violența în unitățile de învățământ

Polițiștii de proximitate din Târgu Frumos au vizitat ieri mai multe școli din oraș, în cadrul unei acțiuni de conștientizare a fenomenului <violența în unitățile de învățământ, consecințele comiterii infracțiunii și contravențiile aplicate>. 

La data de 19 octombrie anul curent, între orele 07:30-11:30, în baza  Planului de acţiune privind prevenirea şi combaterea faptelor antisociale comise în incinta şi zona 

adiacentă unităţilor de învăţământ, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Frumos au susţinut o activităte educativ-preventivă, având ca beneficiari elevi ai Liceului Tehnologice Tg.Frumos.

  

În cadrul acţiunii s-a avut în vedere supravegherea principalelor căi de acces către unităţile de învăţământ şi a elevilor care intră şi ies din unităţile şcolare.

A fost verificat modul în care se asigură paza unităţilor şcolare şi accesul în incinta unităţilor de învăţământ, în acest sens fiind instruit personalul de pază. Au avut loc întâlniri cu şefii a două unităţi de învăţământ. Au fost verificate 3 unităţi de alimentaţie publică şi depistaţi 5 elevi absentând de la cursuri.

De asemenea, poliţiştii de proximitate s-au deplasat la Liceul Tehnologic “Petru Rareş” din Tg. Frumos, unde au desfăşurat o activitate de perevenire cu tema ,,VIOLENŢA ÎN UNITĂŢILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT ŞI CONSECINŢELE COMITERII DE INFRACŢIUNI ŞI CONTRAVENŢII”.

Întâlnirea cu elevii a avut un caracter interactiv şi aîmbinat problematica preventivă cu speţe concrete.

Au participat 29 de elevi din clasele a X a profesională şiprofesorul diriginte.

 

 

Related posts

Şi-a băgat în mormânt două soţii şi doi copii

Redacția

Două mașini s-au ciocnit violent noaptea trecută. Un tânăr și-a pierdut viața

Redacția

Lidia Buble, trimisă în judecată de DIICOT pentru că ar fi dat mită unor polițiști

Redacția
Încarcă...