NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Numar de telefon non stop la Socola, pentru pacientii cu probleme psihice

Ieri, la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iasi a avut loc lansarea proiectului „Echipa mobila de asistenta psihiatrica si psiho-sociala”, desfasurat in colaborare cu centrele de sanatate mintala aflate in subordinea unitatii medicale.

Echipe formate din medic psihiatru, asistent medical, asistent social si psiholog se vor deplasa la domiciliul pacientilor diagnosticati cu boli psihice sau care inca nu au fost identificati pentru a vedea, in primul rand, daca isi iau tratamentul, conditiile de viata si integrarea lor in societate. Initial, ar trebui sa existe patru echipe mobile, dar deocamdata au fost infiintate doar doua. Asta deoarece nu exista mijloc de transport pentru deplasarea personalului medical atat in municipiul Iasi, cat si in comunele judetului. „Am trimis o adresa la Ministerul Sanatatii prin care am solicitat sa ne sprijine pentru a achizitiona patru autoturisme Dacia Duster. In multe sate din judet, drumurile sunt greu accesibile si nu se poate ajunge cu orice masina. Pentru ca cele doua echipe sa se poata deplasa la domiciliul bolnavilor am cedat masina spitalului, care era destinata pentru deplasarea managerului, pentru ca eu nu o folosesc. Atunci cand am nevoie, ma deplasez cu autoturismul proprietate personala. In functie de raspunsul de la Minister, vor angaja personal si pentru celelalte doua echipe mobile”, a declarat dr. Lucian Burlea, manager la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iasi.

Familiile pacientilor cu boli psihice pot suna la numarul de telefon 0730/223900 ori de cate ori au probleme. Personalul din echipele mobile nu poate interveni pentru cazurile urgente sau la bolnavii cu decompensari ale bolii, penrtu ca legea nu le permite. Aceste situatii vor fi rezolvate apeland serviciul de urgenta 112. Pana acum, echipele s-au deplasat la 26 de pacienti din municipiul Iasi. „Este extrem de important sa functioneze aceste echipe mobile, pentru ca astfel toti bolnavii vor fi monitorizati. In primul rand, ne intereseaza daca pacientul isi ia tratamentul si identificarea cazurilor noi”, a spus managerul spitalului.

  

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements

Related posts

Cât alcool consumat este riscant pentru ficat?

Redacția

Primăria caută oamenii străzii. Vor fi cazați în spitale, containerele achiziționate fiind nefuncționale!

Marius Parteni

Tată monstru: Și-a bătut fiica în vârstă de 10 ani cu pumnii, picioarele și un cablu

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site