RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Novak Djokovici susţine decizia WTA de a suspenda organizarea turneelor din China / Asociația a suspendat toate turneele sale din China din cauza situaţiei neclare a sportivei Shuai Peng

Liderul ATP, sârbul Novak Djokovici, a declarat că susţine “pe deplin” decizia WTA de a suspenda organizarea sub egida sa a turneelor din China, din cauza situaţiei jucătoarei Shuai Peng, informează News.ro, care citează lequipe.fr.

“Susţin pe deplin decizia curajoasă a WTA. Nu avem suficiente informaţii despre Peng Shuai. Ştiu că a făcut o declaraţie prin care a cerut ca intimitatea ei să fie respectată, dar bine… Sănătatea ei contează pentru întreaga comunitate a tenisului. S-ar putea întâmpla oricui. Trebuie să fim toţi împreună, fie că este vorba de ATP, WTA, PTPA (n.r. – asociaţia tenismenilor, al cărei co-fondator este)”, a declarat el, după întâlnirea Serbia – Kazahstan din Cupa Davis.

WTA, asociaţia jucătoarelor profesioniste de tenis, a anunţat, miercuri, suspendarea cu efect imediat a tuturor competiţiilor sub egida sa din China, din cauza situaţiei neclare a sportivei Shuai Peng.

CEO WTA, Steve Simon, a spus că are “îndoieli serioase” că Peng este “liberă, în siguranţă şi nu este supusă intimidării”. “Nu văd cum le pot cere sportivelor noastre să concureze acolo”, a spus el.

  

WTA a cerut în mod repetat o anchetă completă a acuzaţiilor lui Peng.

Shuai Peng nu a fost văzută în public timp de trei săptămâni după ce l-a acuzat pe fostul vicepremier Zhang Gaoli de agresiune sexuală.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Inteligența artificială: Axel Springer semnează un acord financiar cu Microsoft: „Va schimba modul de consum online”

Redacția

Fugarii României. Cătălin Predoiu spune că a discutat cu ministrul italian de Interne: „Fug de aplicarea legii şi găsesc portiţe legale” în Italia

Redacția

Ministrul britanic al apărării afirmă că va renunţa la funcţia sa din guvern la următoarea remaniere

Redacția
Încarcă...