RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Nou cămin cultural in comuna Ruginoasa  

Primăria comunei Ruginoasa se pregătește pentru inaugurarea căminului cultural din satul Dumbrăvița. Lucrările de modernizare la noul cămin cultural s-au realizat prin fonduri alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală iar investiția se ridica la 350.000 de euro. 

Noul cămin cultural din satul Dumbrăvița, comuna Ruginoasa va asigura servicii culturale permanente și va readuce în atenția locuitorilor tradițiile și obiceiurile din zonă. Totodată, comuna Ruginoasa a achiziționat 200 de costume polulare pe care le va folosi la viitoarele evenimente.

Cristina Ioana Axinia, referent Centrul Cultural Ruginoasa

„În scurt timp, la Ruginoasa vom inagura un cămin cultural, cămin cultural din satul Dumbrăvița, realizat prin fonduri europene, modernizare și dotare cămin cultural satul Dumbrăvița în care noi am reușit să achiziționăm 200 de costume populare autentice, specific zonei. Costume populare dar și costume pentru scenetele copiilor de la școală și nu în ultimul rand instrumente muzicale pentru că vrem în scurt timp să reînființăm ansamblul folcloric de la noi din Ruginoasa și printr-un taraf.

  

Caminul cultural din satul Dumbrăvița va readuce obiceiurile și tradițiile din zonă, astfel încat, locuitorii și turiștii să se poată bucura de spectacole în viitorul apropiat.

Cristina Ioana Axinia, referent Centrul Cultural Ruginoasa

„Ruginoasa întotdeauna s-a aflat printre primele locuri în ceea ce privește promovarea și conservarea patrimonului material. De aceea, noi vrem, știți cum se spune, să reînviem ca pasărea Phoenix, să reînființăm Ruginoasa și să insuflăm tinerei generații dragostea pentru cultură, pentru tradiție și pentru frumos și în primul rand pentru istoria noastră, pentru că de acolo ni se trag rădăcinile.

Deschiderea noului cămin cultural din comuna Ruginoasa va avea loc în această vară.

tele m

Related posts

Un drum distrus în 2010 va intra în reparaţii după trei ani

Redacția

Un elev a adus un stabilizator de bombă la școala din comuna Mogoșești-Siret (FOTO)

Redacția

Bătrână din Miroslovești desemnată tezaur uman viu

Oana Cordoneanu
Încarcă...