NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Notele şi absenţele elevilor ar putea fi publicate zilnic în “Catalogul Online”

Mai mulţi senatori PSD propun să fie înfiinţat “Catalogul Online”, platformă şcolară pentru publicarea zilnică a notelor şi absenţelor elevilor, a cărei gestiune permanentă să revină unităţilor de învăţământ preuniversitar, iniţiativa aflându-se în consultare publică.

 

Propunerea legislativă pentru completarea Legii 1/2011 a Educaţiei naţionale este iniţiată, printre alţii, de senatorii Ecaterina Andronescu, Alexandru Cordoş, Gabriela Creţu, Elena Federovici, Gabriela Firea, Georgică Severin, Doina Silistru şi Darius Vâlcov.

Iniţiatorii arată, în expunerea de motive, că va fi facilitat accesului zilnic al părinţilor la informaţiile privind situaţiile şcolare ale elevilor şi va fi adus un ajutor esenţial pentru a remedia deficienţele, pentru a asigura progresul şcolar şi pentru a stimula performanţa prin acordarea posibilitaţii de control asupra copiilor.

Aceştia menţioneaază că, în prezent, se găsesc pe internet mai multe platforme care funcţionează după principiile cuprinse în proiect, însă niciunul dintre acestea nu se află sub controlul exclusiv al unităţilor de învăţământ.

Iniţiativa legislativă va fi dezbătută de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.

sursa Mediafax.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

Advertisements

Related posts

O nouă selecție de membri pentru clubul de robotică de la Colegiul ”Unirea”

Oana Cordoneanu

Prime pentru şomeri şi stimulente pentru specialiştii din educaţie şi sănătate

Redacția

Carnavalul elevilor speciali

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site