RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Nicolae Ciucă anunţă plafonarea preţului la energie şi gaz, de la 1 februarie | VIDEO

„Am reuşit să ajungem la un acord, astfel încât la energie plafonul să scadă de la 1 leu la  0,8 lei/kw. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 la 500 de kW pentru care se calculează acest preţ. Practic, reiese o compensare de 0,291 lei/ kW, ceea ce va însemna că la consumatori se va percepe 0,68 bani/kW”, a declarat, luni seară, Nicolae Ciucă, precizând că pentru IMM-uri preţul va fi plafonat la 1 leu/kW.  

„La gaz, plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei/kW, iar limita de consum pentru 5 luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 de kW. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33 la 40%, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei/kW”, a mai adăugat prim-ministrul.

Despre facturile emise greşit  

„Am luat decizia ca toate facturile emise greşit să fie stornate şi retrimise, fără ca oamenii să fie debranşaţi sau să plătească penalităţi”, a explicat premierul, menţionând că este vorba de aproximativ un milion de facturi greşite.  

  

Măsurile se vor aplica de la 1 februarie, până la sfârşitul lunii martie, a transmis şeful Executivului, timp în care se va realiza şi o analiză,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Flori distruse de turişti: „Reamintim troglodiţilor că bujorul de munte e specie protejată.”

Redacția

Ionuț Moșteanu: PNL și PSD sunt înțeleși deja și ce vedem acum la televizor este o parafare a acestei înțelegeri/ Să vină cât mai repede în Parlament/ Important este ca țara să fie guvernată

Redacția

Cea mai veche dovadă a prezenţei creştinismului pe teritoriul Bulgariei, descoperită la Debelt: o amuletă din argint

Redacția
Încarcă...