NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Năsui: Impozitul zero pe salariul minim este o măsură absolut realizabilă

Impozitul zero pe salariul minim este cea mai bună măsură pe care o putem lua ca să combatem sărăcia şi sper să fie aplicată din 2022 în agricultură, unde sunt salarii mici şi evaziune fiscală foarte mare, a declarat, joi seara, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.

‘Impozitul zero pe salariul minim este cea mai bună măsură pe care o putem face să combatem cea mai mare problemă a României, şi anume sărăcia. E o măsură absolut realizabilă dacă avem dorinţă politică să o facem. În programul de guvernare începem să facem asta din 2022 într-un domeniu anume. Nu vă ascund că sper şi cred că acesta va fi agricultura, pentru că în agricultură sunt şi salarii mici şi evaziune fiscală foarte mare. O măsură ‘zero taxe’ elimină această evaziune pentru că o face nerentabilă. De ce să te mai ascunzi, să nu plăteşti totul prin bancă dacă oricum nu mai există povară fiscala mare. Povara fiscală este cea care încurajează, de fapt, evaziunea fiscală’, a susţinut Năsui, la Antena 3.

La finele lunii noiembrie 2020, deputatul USR Claudiu Năsui declara că măsura ‘zero taxe pe salariul minim’, inclusă în programul USR PLUS de guvernare, ar urma să fie implementată gradual, pe parcursul a cinci ani, şi va viza în primul rând clasele sociale în care sunt cele mai mici salarii.

radio iasi

  
Advertisements

Related posts

Fabrica Scudas a fost cumpărată de omul de afaceri Vasile Sandu

Răzvan Grecu

Seceta scade nivelul de apă din fronturile de captare de la Moțca. PSA vrea să mai cumpere pompe

Marius Parteni

Programul „Noua casă” intră în ședință de guvern. Credite de până la 140.000 de euro și avans între 5% și 10%. Care sunt condițiile

Redacția
Încarcă...