RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

N-au loc de muncă, dar nici nu-şi caută. România are 10 milioane de persoane inactive pe piaţa muncii: cine sunt aşa-numiţii “descurajaţi”

Nu sunt multe locuri de muncă disponibile, dar nici doritori. Numărul şomerilor este mult mai mare decât cel oficial, transmis de autorităţi, iar mulţi dintre ei nici n-au de gând să se angajeze.

Sunt foarte mulţi români care nu au un loc de muncă în acest moment, dar care nici nu îşi caută unul. Astfel de situaţii apar în contextul unei economii dificile, după o criză economică spun specialiştii din domeniul muncii. Dacă în primul trimestru al anului 2020 existau aproximativ 30.000 de persoane în această situaţie, în perioada similiară a anului 2021 sunt peste 140.000 de mii.

Iar cei care fac parte din această categorie, a oamenilor care nu-şi caută un loc ce muncă, aşa-numiţii “descurajaţi”, sunt cei care nu muncesc de multă vreme şi consideră că în acest moment nu mai sunt locuri de muncă potrivite pentru abilităţile lor. Mai sunt cei care consideră că nu au studiile necesare pentru a obţine un loc de muncă bun sau cei care s-au confruntat cu o serie de discrimări de-a lungul timpului.

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, în România există aproximativ 10 milioane de persoane inactive pe piaţa muncii, iar dintre acestea două milioane nu au lucrat niciodată.

  

observatornews.ro

Related posts

Povestea unei eleve care a făcut naveta 4 ani: Ajungeam să ne îngrămădim și 50 de oameni într-un vehicul de 20 de persoane. Dădeam 2.300 de lei pe abonament și la școală ne deconta 700 de lei pe an

Redacția

Vara își intră în drepturi. Canicula începe să topească Europa

Ema Roman

O tânără de 16 ani s-a certat cu iubitul și s-a aruncat în râul Moldova

Redacția
Încarcă...