RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Motivul pentru care restaurantele nu se vor deschide pana la 1 iulie

Virgil Popescu, ministrul Economiei, a declarat luni, în Parlament că nu poate trece peste recomandările medicilor, care spun că cea mai mare probabilitate de infectare cu noul coronavirus este în interiorul restaurantelor.

Din acest motiv, ministrul Economiei propune să se mai aștepte două săptămâni, până la 1 iulie, pentru o eventuală decizie de redeschidere a restaurantelor.

„Eu sunt ministru al Economiei. Îmi doresc ca economia să restarteze cât mai repede. Îmi doresc ca economia să treacă peste această pandemie, dar nu pot trece peste recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică, ale Ministerului Sănătăţii, ale medicilor, care ne spun că probabilitatea cea mai mare de infectare cu coronavirus este în interiorul restaurantelor. Eu zic că ar trebui cel mai prudent să mai aşteptăm două săptămâni. Ne-am propus ca termen 1 iulie”, a declarat luni Virgil Popescu, citat de Agerpres.

„Părerea mea este că dacă în acest moment Institutul Naţional de Sănătate Publică spune că este pericol, trebuie să-i ascultăm, pentru că am văzut ce s-a întâmplat în acest weekend. Aţi văzut că de vreo 6 zile cresc cazurile de infectare şi nici nu vreau să mă gândesc că ar putea să crească şi mai mult decât a fost ieri, de exemplu, 320. Haideţi să avem răbdare, că nu mai e mult până când vom putea să mergem liniştiţi într-un restaurant în interior sau în exterior, să ne alegem noi, nu să mergem numai afară!”, a cerut Virgil Popescu.

  

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a participat luni la Camera Deputaților la dezbaterea politică iniţiată de USR cu tema „Măsurile economice post-Covid şi perspective de însănătoşire a economiei româneşti”.

BZI

Related posts

40.000 de fermieri vor primi 73 de euro pentru fiecare animal pentru a compensa pierderile cauzate de război. Guvernul a alocat 44 milioane de euro

Redacția

Cum se va reduce prețul laptelui la raft pentru 6 luni de la 1 mai: Atenționat de Ciucă și Daea în ședință de Guvern, Consiliul Concurenței vine cu explicații

Redacția

Înmatriculările de autoturisme noi au crescut cu peste o treime în România

Redacția
Încarcă...