NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Modificarile din Codul Rutier ii lasa someri. Tinerii la care autoritatile nu s-au gandit

Ultimele modificari ale Codului Rutier transforma in someri zeci de tineri care acum sunt elevi in liceele cu profil de transporturi. Potrivit noilor reglementari, permisul de categoria C, pentru camioane, tiruri si autobuze poate fi obtinut doar de la varsta de 21 de ani.

 


Numai ca acum, pe bancile scolilor de profil, sunt nenumarati tineri care ar fi trebuit sa-si ia carnetul la 19 ani. Cand au stabilit noile reguli, autoritatile nu s-au gandit ca acestia vor fi nevoiti sa someze timp de doi ani pana implinesc varsta legala.

La liceul cu profil auto din Ploiesti sunt 22 de elevi care in acest an vor absolvi specializarea de mecanic auto si sofer de camion. Dar, la finalul cursurilor vor avea doar 19 ani asa ca nici vorba sa mai primeasca permis de conducere de categoria C.

Tinerii spun ca, la intrarea in liceu, au ales sa se specializeze pe masinile de mare tonaj tocmai pentru ca isi gasesc mai usor de lucru si munca e mai bine platita. Nici prin cap nu le-a trecut atunci ca se va modifica legea iar permisele pentru categoria C se vor da abia la 21 de ani.

Profesorii isi continua lectiile pentru ca, deocamdata, au o programa pe care trebuie sa o respecte. Dar, spun directorii liceelor, nu este exclus ca, in viitor, sa-si piarda elevii.

Profesorii si elevii planuiesc sa ceara introducerea unor amendamente care sa le permita absolventilor de liceu auto sa-si ia permisul categoria C la 19 ani.

sursa: stirileprotv.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Bărbatul care a incendiat-o pe tânăra de 17 ani din Mehedinţi ar fi încercat să se sinucidă în arest

Redacția

Anunțul făcut de BOR: Se va întâmpla la toate bisericile din Patriarhia Română!

Redacția

Echinocţiul de toamnă 2015, debutul toamnei astronomice

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site