NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Modificari la pensii! Cine a lucrat in acest domeniu are avantaj

Începând cu data de 17 iulie 2017, procentul de diminuare în cazul pensiei anticipate partiale se modifica. Astfel, penalizarea cuantumului drepturilor de pensie se stabileste in raport cu stagiul de cotizarea realizat peste stagiul complet de cotizare prevazut de lege si cu perioada de anticipare. 

Perioada de anticipare, exprimata în luni, reprezinta intervalul de timp cuprins între data acordarii pensiei anticipate partiale si data împlinirii vârstei standard de pensionare sau a varstei standard de pensionare reduse, prevazute de lege. 

Penalizarea cuantumului pensiei se determina prin înmultirea numarului de luni de anticipare cu procentul de diminuare corespunzator fiecarei situatii în parte, iar rezultatul se mentine, luna de luna, pâna la data împlinirii vârstei standard de pensionare sau a varstei standard de pensionare reduse, prevazute de lege. Reducerea vârstei standard de pensionare prevazuta la aceasta categorie de pensie nu se cumuleaza cu nicio alta reducere reglementata de legea cadru sau de alte acte normative cu caracter special. 

Advertisements
  

Persoanele care au locuit cel putin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanenta datorita extractiei si prelucrarii minereurilor neferoase cu continut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice, precum si a emisiilor de amoniac si derivate, respectiv Baia Mare, Copsa Mica, Zlatna si Târgu Mures, pe o raza de 8 kilometri în jurul acestor localitati, beneficiaza de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani.

Advertisements

Sursa: bzi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Lipsa unui contract de colaborare între Spitalul Municipal Pașcani și Spitalul CF a dus la refuzul internării unui pacient

Oana Cordoneanu

Anchetă socială pentru a ajuta o mamă cu doi copii din Gâștești, care a venit în audiență la Primărie

Teona Gherasim

Jandarmii au oprit un convoi de căruțe cu coviltir: Oamenii au parcurs 100 de kilometri

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site