RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Modificări în regulamentul de furnizarea a serviciului de apă-canal! Dacă stai la casă și uzi gazonul ai putea să plătești doar apa, nu și canalizarea!

 

Situațiile în care cei care își udau grădina cu apă de la operatorul regional de servicii de apă și canalizare, iar în factură apărea și plata serviciului de canalizare pentru cantitatea de apă consumată, ar putea să dispară.

  

 

Pe site-ul Primăriei se află în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind modificarea regulamentului de furnizare a serviciilor de apă și canalizare furnizate de Apa Vital S.A. Dacă pentru cei care locuiesc la bloc nu există schimbări, pășcănenii care stau la case ar putea avea parte de niște beneficii.

Una dintre modificări prevede că utilizatorii serviciului de alimentare cu apă și canalizare care locuiec la casă vor plăti serviciul de canalizare raportat la un procent de 80% din apa consumată, față de cei care locuiesc la bloc și plătesc canalizare la un procent de 100% din apa consumată.

Mai mult, în cazurile în care ApaVital poate asigura valorile debitelor și a presiunii de serviciu, cei care locuiesc la case pot monta un contor pasant ce va măsura volumul apei consumate și nepreluate de canalizare. Adică apa folosită pentru stropirea plantelor, adăparea animalelor sau oricare alte activități ce exclud canalizarea apei. În acest caz, utilizatorii casnici vor plăti doar apa consumată, nu și serviciul de canalizare pentru valorile înregistrate de contorul pasant.

Proiectul va sta în dezbatere publică până pe data de 5 aprilie, perioadă în care cei interesați pot depune sugestii la sediul Primăriei sau prin intermediul poștei electronice la adresa office@primariapascani.ro.

Related posts

Blocarea roților în parcarea Kaufland este ilegală. Iată ce explicații sunt oferite!

Marius Parteni

Primăria comunei Vânători angajează inspectori

Irina Gherasim

Firma primarului a câștigat procesul cu Primăria! Judecătorii au decis respingerea recuperării datoriei de 2,7 milioane lei din cauza prescripției!

Răzvan Grecu
Încarcă...