NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Modernizarea salii de sport din curtea școlii ”Iordache Cantacuzino”, amânată! Elevii vor face orele în condițiile actuale

Dublarea cheltuielilor aferente obiectivului de investiții eficientizarea creșterii eficienței energetice a școlii ”Iordache Cantacuzino” nu le acoperă și pe cele de  modernizare a sălii de sport din incinta unității de învățămât. Locația unde elevii desfășoară orele de educație fizică în caz de intemperii, ar urma să fie reabilitată printr-un alt proiect depus spre analiză la Agenția Regională de Dezvoltare Piatra Neamț.

Cel mai probabil, scăparea poate fi pusă pe seama greșelilor din momentul elaborării Documentației Aferente Lucrărilor de Finanțare, care s-au dovedit a fi greșit previzionate.

Situația sălii de sport a fost discutată în ultima ședință a Consiliului Local, atunci când s-a dezbătut pe marginea proiectului privind școala ”Iordache Cantacuzino”. Subiectul a fost adus în discuție de consilierul Marius Pintilie (PNL).

„Sala de sport nu este prinsă în acest proiect. Ce se întâmplă cu obiectivul?”, a întrebat alesul local.

  

Administratorul public Gică Zanet a intrat în discuție și a susținut că reabilitarea sălii de sport nu era o cheltuială eligibilă, iar obiectivul va fi cuprins într-o altă axă de finanțare.

„Cheltuielile pentru modernizarea sălii nu erau eligibile. Ea urmează să fie modernizată printr-un alt proiect, ce este depus în vederea finanțării”, a susținut Gică Zanet.    

Reporterii Atualitatea Tv au încercată să afle astăzi informații legate de acest proiect, la care făceau referire șefii Primăriei. Este vorba despre o inițiativă prin care se dorește construcția unei grădinițe pe terenul dintre școala ”Iordache Cantacuzino” și sediul Parchetului. Tot prin acest proiect este se dorește modernizarea sălii și terenului de sport precum și Aleea Parcului.

„Este un proiect elaborat pe Axa 13 de finanțare, depus de acum doi ani de zile. Este depus la Agenția de Dezvoltare Nord Est. Acum el este în faza de evaluare”, a declarat Gabriela Nedelcu, viceprimarul Municipiului Pașcani.

Proiectul de care vorbesc șefii administrației locale va împlini în luna august doi ani de zile de când a fost adoptat de legislativul local. Nu se știe exact când va fi aprobat spre finanțare, dar sunt mari șanse ca proiectul să necesite actualizarea datelor.

Reamintim faptul că mult anunțatul proiect european pe care administrația locală l-a accesat pentru creșterea eficienței energetice a școlii ”Iordache Cantacuzino”, a fost gândit greșit. Proiectantul care a realizat proiectul tehnic a identificat alte cheltuieli care nu au fost luate în calcul de cel care a realizat Documentația Aferentă Lucrărilor de Investiții (DALI).

Suma care trebuie acoperită acum din bugetul public, conform proiectului de hotărâre inițiat de primarul Dumitru Pantazi, este de 1,8 milioane lei. Proiectul avea o valoare fără TVA de 2.298.946 lei, dar odată cu realizarea proiectului tehnic suma ajunge la 4.188.537 lei. 

Advertisements

Related posts

Intervenție pe strada Grădiniței a celor de la ApaVital, pentru idenficarea cauzei unei surpări

Marius Parteni

Scenariul prin care Pantazi readuce ApaVital la Paşcani. Mandatele noilor aleşi blocate pentru a scădea majoritatea în legislativ

Marius Parteni

Cod galben de inundatii in sase judete din zona Moldovei

Redacția
Încarcă...