NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Mircea Drăghici, fostul trezorier al PSD, îşi încearcă ultima şansă pentru a ieşi din închisoare

Mircea Drăghici a făcut recurs în casaţie şi contestaţie în anulare la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pentru recursul în casaţie, fostul deputat PSD are termen pe 18 octombrie a.c., în timp ce la contestaţia în anulare termenul a fost stabilit de magistraţi pentru 22 noiembrie a.c.

Pe 1 iulie a.c., Mircea Drăghici a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare pentru delapidare şi folosirea subvenţiilor primite de către PSD în alte scopuri.

Magistraţii au respins apelurile formate de DNA şi Mircea Drăghici la sentinţa din 15 octombrie 2020 pronunţată de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar decizia este definitivă, astfel că Mircea Drăghici are de executat cinci ani de închisoare.

Mircea Drăghici, unul dintre cei mai influenţi oameni din anturajul lui Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2019 deoarece a folosit subvenţiile primite de PSD din bani publici pentru a îşi achiziţiona o vilă.

  

Judecătorii au decis şi confiscarea sumei de 19.000 de euro de la Mircea Drăghici. Fostul deputat şi-a dat demisia din PSD în februarie 2020.

Pe 25 iulie 2019, Mircea Drăghici a fost trimis în judecată de către procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunilor de utilizare a subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi delapidare.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Cantități duble de precipitații căzute în Moldova față de normalul perioadei

Redacția

10 români și 5 cetățeni străini, prinși pe Aeroportul Sibiu cu documente false legate de COVID. S-au întocmit dosare de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri oficiale

Redacția

Rafila: Probabil spre sfârșitul lunii aprilie vom avea mii de cazuri zilnic. Suntem cu 2-3 săptămâni decalaj față de Franța sau Italia

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site