RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Ministrul Mediului ofera noi detalii despre taxa auto

La numai trei zile dupa ce a vorbit despre posibilitatea introducerii unei taxe de poluare, Ministrul Mediului a oferit noi detalii despre, probabil, cel mai fierbinte subiect al anului 2021 pentru soferii romani.

Barna Tanczos a spus: “Nu este taxa auto. S-ar putea sa fie o taxa de poluare. Primul principiu care guverneaza in Europa toate aceste lucruri este ‘poluatorul plateste’.

Acesta a continuat, adaugand ca “Romania va trebui sa decida daca vrea sa faca parte din grupul celor 24 de state membre care implementeaza diverse forme de constrangere a celor care polueaza sau lasam sistemul cum este acum, cand nimeni nu plateste nimic”.

“Riscul este ca din cauza unor orase, unor centre urbane unde nu s-a facut nimic pentru reducerea poluarii, sa plateasca toata tara. Infringementul a venit in cazul Bucurestiului si a altor orase. Daca nu reusim sa castigam acest proces impotriva Comisiei vom plati. Poluatorul plateste sau toata tara”, a mai adaugat Ministrul Mediului.

  

Scopul noii taxe este “reducerea poluarii”, afirma Barna Tanczos.

Intrebat despre varianta taxei oxigen, la care s-a renuntat in ultimul moment in Bucuresti, acesta a declarat ca reprezinta o optiune “foarte interesanta si poate fi aplicata in Romania”.

Aflați amănunte de pe 4tuning.ro.

Related posts

Constructorii din Iași caută angajați. Patronii oferă salarii deloc de neglijat

Redacția

O nouă metodă de promovare a afacerilor în Pașcani! Ecrane digitale amplasate în zonele centrale ale municipiului

Răzvan Grecu

Românii care au un CARD DE CREDIT sunt vizaţi de această lege. Băncile sunt OBLIGATE să facă acest lucru

Redacția
Încarcă...