NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Transportatorii: ASF şi asigurătorii nu au respectat protocolul privind RCA. Au fost deja creşteri de peste 50%. ASF respinge acuzaţiile

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) acuză nerespectarea protocolului semnat în decembrie cu ASF şi companiile de asigurări care ar limita creşterea RCA la cel mult 50% faţă de iunie 2015 şi susţine că poliţele s-au scumpit deja peste acest nivel.

  

 

În replică, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) susţine că asigurătorii au respectat protocolul privind limitarea creşterii poliţelor RCA, încheiat în decembrie cu transportatorii, infirmând astfel informaţiile transmise de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, şi alţi reprezentanţi ai autorităţii au discutat marţi despre plafonarea la 50% a creşterii poliţelor RCA, faţă de iunie 2015, cu cele nouă companii de asigurări prezente pe segmentul RCA – Allianz-Ţiriac, Uniqa, Asirom, Carpatica Asig, City Insurance, Euroins, Generali, Groupama şi Omniasig.

„Inventarierea poziţiilor celor nouă societăţi a relevat respectarea – cu unele excepţii marginale, pe categorii de produs – plafonării majorărilor de tarif la 50%, confirmând faptul că noile contracte de asigurare obligatorie RCA încheiate cu transportatorii se înscriu în linia asumată prin Protocolul din decembrie 2015. În acest context, ASF subliniază necesitatea diferenţierii între anumite preţuri de ofertă generate automat de sistemele societăţilor de asigurare, care pot depăşi în unele cazuri plafonul de majorare de 50%, şi tarifele finale din contractele încheiate cu societăţile de transport”, arată ASF, într-un comunicat.

Citiți articolul integral pe MediaFax.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Romania este o tara plina de surprize, cu un folclor bogat, cu locuri incantatoare care lasa o impresiedeosebita in mintea calatorilor.

Redacția

Jolly Roger este numele tradiţional dat steagurilor folosite de piraţi

Redacția

Adomniței prezent la lansarea candidaților la Primărie din Lespezi, Valea Seacă și Sirețel (VIDEO)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site