NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Ministrul Justiției, despre condamnații la moarte din Malaezia: Chiar dacă sunt infractori, vrem să le salvăm viața

Demers fără precedent al ministrului Justiţiei! Tudorel Toader s-a întâlnit, în cursul vizitei în Malaezia pentru semnarea Memorandumului de înţelegere dintre Guvernul României şi Guvernul Malaysiei privind activităţi de cooperare juridică, cu încă doi români condamnaţi la moarte pentru trafic de droguri şi aflaţi în închisoarea Simpang Renggam.

 

  

În închisoarea Bentong se află încarcerat Ionuţ Alexandru Gologan, în vârstă de 25 de ani, arestat din 2012 şi condamnat în prezent, definitiv, la pedeapsa cu moartea pentru trafic de droguri. Delegaţia română a purtat discuţii cu cetăţeanul român condamnat, exprimând susţinerea în realizarea intereselor legitime, cu respectarea legislaţiei celor două state, în cadrul juridic iniţiat prin semnarea Memorandumului, se arată în comunicat.

„Am mers in Malaezia pentru a pune bazele cooperarii juridice intre Romania si Malaezia. Desi avem o comunitate mica in Malaezia, avem mii de romani care fac deplasari turistice in Malaezia. Avem multi studenti care fac deplasarea din Malaezia in Romania. Avem si multi detinuti, dintre care unul este condamnat definitiv la pedeapsa capitala. Pe langa acesta, mai exista doi romani care sunt judecati. Noi am avut discutii cu procurorul general Malaeziei, cu presedintele Curtii Supreme. Am avut discutii cu ministrul Justitiei si ministrul de Interne. Am inceput cooperarea juridica dintre Romania si Malaezia. Grabim discutiile la nivel tehnic privind cele trei tratate de extradare. Negociem situatiile celor trei romani. Daca pentru Gologan se va accepta solicitarea comutarii pedepsei capitale in detentie pe viata, se poate pune problema transferului sau intr-un penitenciar din România. Faptele lor sunt fapte, le decid institutiile competente, noi putem discuta pe fondul juridic, aducerea lor în țară și salvarea vieții lor. Chiar dacă sunt infractori, vrem să le salvăm viața și să-i aducem în țară, unde după un anumit timp, există posibilitatea eliberării lor”, a declarat Tudorel Toader.

evz.ro

Advertisements

Related posts

Incendiu în Târgu Frumos. O mașină a ars în plină stradă

Ema Roman

TOPUL furturilor estivale la Iași! Loviturile date de hoți la parter, pe locul I

Redacția

Informații noi în cazul fermierului amendat pentru că nu a trecut ora pe declarație!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site