RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministrul german al apărării cere încetarea imediată a discuţiilor despre trimiterea unor trupe în Ucraina

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a cerut vineri să înceteze imediat discuţiile despre o eventuală trimitere a unor trupe străine în Ucraina care să sprijine această ţară în războiul cu Rusia, idee lansată de preşedintele francez Emmanuel Macron.

Boris PistoriusFoto: Tobias SCHWARZ / AFP / Profimedia

„Nimeni nu vrea cu adevărat să aibă trupe la sol în Ucraina. Acum există o dezbatere în desfăşurare pe acest subiect, prin urmare ar trebui să o oprim în acest moment”, a spus ministrul german Boris Pistorius la Helsinki, în timpul unei conferinţe de presă comune cu omologul său finlandez Antti Hakkanen, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

  

Boris Pistorius a admis că discuţiile între ţările europene şi membrii NATO sunt necesare, dar a apreciat că accentul la ora actuală trebuie pus pe găsirea celei mai bune modalităţi de a sprijini Ucraina, în condiţiile în care aliaţii acesteia nu reuşesc să ţină pasul cu nevoile armatei ucrainene.

„Avem o problemă cu capacitatea de producţie, mai ales cu muniţiile, cu sistemele de apărare antiaeriană, cu rachetele, şi trebuie să facem tot posibilul în lumea întreagă pentru a achiziţiona tot materialul posibil pentru a sprijini Ucraina cât mai mult.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Calvarul unei adolescente dispărute, găsită spânzurată în pădure. Mesajele terifiante din telefonul unui amic al fetei

Redacția

Avocații condamnatului fugar Ionel Arsene au dat România în judecată la CEDO pe motiv că ar fi supus la tratamente inumane

Redacția

Căpitanul Ciprian Tătărușanu şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională a României

Redacția
Încarcă...