NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Astăzi se votează adoptarea stării de alertă în Romania

Proiectul de lege iniţiat de Guvern privind măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în situaţia de alertă va fi dezbătut şi votat, miercuri, de Camera Deputaţilor. Proiectul va intra în dezbaterea comisiilor de specialitate, care vor întocmi un raport ce va fi supus votului plenului Camerei în şedinţa de miercuri.

Marţi, Senatul a adoptat acest proiect, forma propusă de Guvern fiind modificată prin aprobarea mai multor amendamente propuse, în mare parte, de PSD. Când starea de alertă se instituie pe întreg teritoriul ţării, măsura trebuie încuviinţată de Parlament, au stabilit, printre altele, senatorii.

În dezbaterile de la Cameră, deputaţii pot interveni, la rândul lor, în comisii şi plen, asupra textului şi modifica varianta adoptată de Senat. Camera Deputaţilor este for decizional.

Proiectul are ca obiect instituirea, pe durata stării de alertă declarate în condiţiile legii, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei de COVID-19, a unor măsuri temporare şi, după caz, graduale, în scopul protejării drepturilor la viaţă, la integritate fizică şi la ocrotirea sănătăţii, inclusiv prin restrângerea exerciţiului altor drepturi şi libertăţi fundamentale.

  

BZI

Advertisements

Related posts

Participanţii Balcaniadei de Geografie în vizită la Primăria Pașcani

Oana Cordoneanu

Societatea Civilă a demonstrat consilierilor locali că redelegarea serviciilor de apă-canal către ApaVital a fost făcută ilegal

Răzvan Grecu

Conferinţă de presă la RAGCL. Despre noul furnizor şi sistarea serviciului pentru rău platnici

Ema Roman
Încarcă...