NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministerul ucrainean de externe l-a convocat pe ambasadorul Ungariei: Retorica anti-ucraineană este absolut inacceptabilă / Viktor Orban le-ar fi spus jurnaliștilor că Ucraina este „ţara nimănui” şi a comparat-o cu Afganistanul

Ucraina a protestat marţi pe lângă ambasadorul Ungariei cu privire la comentariile „dispreţuitoare” făcute de premierul ungar Viktor Orban şi le-a cerut autorităţilor de la Budapesta să înceteze ceea ce a numit „retorica anti-ucraineană”, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Ambasadorul Istvan Ijdjarto a fost convocat de Ministerul de Externe ucrainean după ce purtătorul de cuvânt al ministerului, Oleg Nikolenko, a scris pe Facebook că Orban le-a spus jurnaliştilor că Ucraina este „ţara nimănui” şi a comparat-o cu Afganistanul.

Istvan Ijdjarto a primit „un protest puternic în legatură cu recentele declaraţii denigratoare ale premierului Ungariei Viktor Orban’, a indicat ministerul.

„S-a subliniat faptul că retorica anti-ucraineană, care se aude de la conducerea ungară de o lungă perioadă de timp, este absolut inacceptabilă şi provoacă daune serioase relaţiilor ungaro-ucrainene”, a precizat sursa citată.

Advertisements
Advertisements
  

„Părţii ungare i s-a cerut să înceteze această

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

A murit cântărețul Franco Gatti, unul dintre fondatorii grupului Ricchi e Poveri

Redacția

Câștigătorul Balonului de Aur s-a accidentat la antrenament și riscă să rateze CM 2022 Qatar

Redacția

Cinci țări europene, printre care Franța și Portugalia, puse de Centrul american pentru Controlul Bolilor pe lista cu cel mai mare risc de călătorie din cauza Covid-19

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site