NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Orban îi amenință pe medicii care demisionează: Luăm în calcul măsuri dure

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat, că Guvernul ia în calcul mai multe măsuri pentru a reacţiona la valul de demisii din sistemul sanitar, în contextul crizei declanşate de răspândirea pandemiei de coronavirus. Printre variantele luate în calcul, interzicerea dreptului de liberă practică şi prelungirea perioadei de preaviz.

„Trebuie să mai avem o consultare cu cei din Ministerul Sănătăţii. Personal, nu aş opta pentru o variantă extremă, să li se interzică dreptul de liberă practică. Eu le-aş da dreptul să se mai gândească, adică să prelungim perioada de preaviz. Este posibil să facem asta în perioada de stare de urgenţă, prin derogare de la Codul Muncii. Interzicerea dreptului de practică este o propunere formulată şi din zona politică şi din afara zonei politice. Nu am o opinie clar formulată. Este uşor să spui să nu mai practice medicina, dar România şi aşa duce lipsă de cadre medicale. Avem nevoie de fiecare medic, de fiecare asistent medical, de fiecare personal cu experienţă”, a afirmat Orban.

Şeful Guvernului a precizat că „trebuie să asigurăm condiţii mai bune în spitale, să cumpărăm materialele necesare, să asigurăm resursele necesare”.

„Solicitarea mea către personalul medical este să îşi facă datoria, să respecte jurământul lui Hipocrat, să trateze toţi pacienţii, nu numai pacienţii infectaţi cu coronavirus, ci şi pacienţii care au nevoie de îngrijiri medicale. Noi facem tot ce este omeneşte posibil pentru a asigura materialele, echipamentele, substanţele necesare. Ne-a prins această epidemie oarecum nepregătiţi. La momentul preluării guvernării ne-am dat seama că sunt rezervele goale”, a declarat Orban.

Întrebat când şi-a dat Guvernul seama că rezervele sunt goale, premierul a răspuns:

„Pe data de 4 februarie, am emis o ordonanţă pentru a demara licitaţiile. A trebuit să reparăm multe alte lucruri care erau urgente. Încercăm să intervenim pentru asigurarea stocurilor strategice care ar fi trebuit să existe, pentru a distribui acolo unde e o criză. Facem eforturi disperate să obţinem aceste materiale”.

ZIARUL DE IASI

loading...
Advertisements

Related posts

(Video) Copilă de 14 ani la spital, după ce tatăl ei s-a răsturnat cu mașina pe drum drept, după o depășire ratată

Redacția

Cele 12 județe în care nu s-a înregistrat nicio infectare nouă cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Redacția

Blue Air redeschide zborurile din 15 mai. Iată lista rutelor spre Europa

Redacția
Încarcă...