RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ministerul britanic al Apărării: „Contraatacurile ucrainene împiedică forțele rusești să avanseze mai departe în interiorul orașului Avdiivka”

În ultima sa actualizare zilnică de informații, Ministerul britanic al Apărării a declarat că contraatacurile ucrainene îi împiedică pe ruși să preia controlul total asupra Avdiivka, transmite The Guardian.

„Prioritatea principală evaluată pentru forțele rusești este orașul Avdiivka”, se arată în raport. „Rușii organizează un atac pe trei fronturi pentru a încercui orașul dinspre sud și nord și, de asemenea, luptă la periferia cartierului estic al orașului Avdiivka însuși”.

Cu toate acestea, forțele rusești au suferit pierderi grele de personal și de vehicule blindate, cauzate frecvent de munițiile ucrainene de tip avion fără pilot (drone). Deși continuă să încerce să ocolească fortificațiile ucrainene intrând în marginile orașului prin tunelurile de serviciu – o metodă de infiltrare pe care o încearcă din octombrie 2023 – „contraatacurile ucrainene împiedică forțele rusești să avanseze mai departe în interiorul orașului”.

„Pe măsură ce ruta principală de aprovizionare rămâne intactă, iar forțele ucrainene fac contraatacuri locale, Avdiivka va rămâne probabil sub control ucrainean în următoarele săptămâni”, se arată în raport.

  

Forțele rusești au cucerit cătunele Krokhmalne, în regiunea Harkov, la 21 ianuarie, și Vesele, în apropiere de Bahmut, în regiunea Donețk, la 18 ianuarie,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cum insistau cei din USR-PLUS în iarnă ca premier să fie Cîţu, nu Orban

Redacția

Justiție în vreme de război

Redacția

Poți să te deplasezi într-un alt cartier pentru a-ți vedea iubitul/ iubita? GCS răspunde

Redacția
Încarcă...