NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Mii de manuale, distribuite catre scolarii si elevii din judetul Iasi

Veste buna pentru cateva mii de elevi din judetul Iasi. Astfel, avand in vedere faptul ca legislatia din Romania prevede ca de manuale gratuite beneficiaza elevii de clasele I – X, atat cat reprezinta invatamantul obligatoriu, mare parte dintre acestea au fost distribuite beneficiarilor.

 

“Precizam ca 99.19 la suta din necesarul de manuale a ajuns la Iasi. Din cele 139.460 exemplare comandate, un numar de 138.332 au ajuns deja, ceea ce inseamna 99.19 la suta. Din punctul de vedere al titlurilor comandate, din 375 au sosit la Iasi 364, respectiv 97.07 la suta, iar pana la data de 15 septembrie 2014, numarul exemplarelor primite si distribuite creste zilnic. Astfel, 121.616 exemplare, manuale pentru invatamantul obligatoriu, au fost deja distribuite catre scoli – 87.92 la suta”, au precizat oficialii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ).

Concret, potrivit legislatiei în vigoare, elevii din învatamântul obligatoriu particular acreditat – autorizat beneficiaza de manuale scolare gratuite atât pentru învatamântul în limba româna, cât si pentru cel în limbile minoritatilor nationale. Manualele scolare se elaboreaza si se evalueaza pe baza programelor scolare aprobate de Ministerul Educatiei care reglementeaza si elaborarea de manuale scolare alternative. Cadrele didactice selecteaza si le recomanda elevilor acele manuale scolare din lista celor aprobate de catre minister. De asemenea, legislatia prevede ca un sprijin pentru familiile cu venituri modeste atunci cand vine vorba de pachetele cu rechizite si manuale gratuite.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Comunicat de presă: Proiect finanțat din fonduri europene la Colegiul “Sadoveanu”

Redacția

14 ani de școală obligatoriu începând din toamnă! Reguli pentru înscrierea la clasa pregătitoare

Redacția

Evaluarea Naţională 2016 a luat sfârşit! Elevii de la “Miron Costin”, optimişti în privinţa rezultatelor

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site