NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Cătălin Condrea, directorul Școlii Speciale Pașcani a fost premiat pentru inovare, în cadrul Galei Directorii Anului, ediția 2021

Cătălin Condrea, directorul Școlii Gimnaziale Speciale Pașcani a primit premiul pentru inovare în cadrul Galei Directorii Anului, ediția 2021

Patru directori de școală au fost premiați de Asociația pentru Valori în Educație (AVE) la Gala Premiilor pentru Directorii Anului, ediția 2021. Poveștile lor, cu imagini din școală, declarații ale colegilor de catedră și ale elevilor, au fost prezentate, miercuri seară, în cadrul unui eveniment organizat în sistem online. Cei patru directori câștigători au fost selectaţi din peste 1.000 de propuneri. 

Cătălin Condrea, directorul Școlii Speciale Pașcani a primit premiul pentru inovare. Cadrul didactic predă în această unitate şcolară din 2005, iar de cinci ani este director.  

„Am încercat să realizez o şcoală atrăgătoare, o şcoală care să producă rezultate mai bune. Pentru aceasta am acţionat asupra vectorilor celor mai importanţi care produc învăţarea şi rezultate mai bune. Şcoala a realizat proiecte care să sprijine profesorii şi să faciliteze demersul educaţional, precum platforma educaţională în care proiectarea didactică este la un click distanţă pentru întreaga comunitate de profesori. Am realizat o grilă unică de evaluare a copiilor de la clasa zero până la clasa a zecea. Astfel ne raportăm la date reale şi putem înţelege ce am făcut bine şi ce nu am făcut bine fie din poziţia de părinte, profesor sau director. Pentru a pune profesorii în relaţie şi a se dezvolta permanent la nivelul şcolii a fost dezvoltat un program de asistenţă care ne ajută să ne concentrăm pe bine, spre pozitiv. Pentru a realiza un parteneriat cu părinţii am dezvoltat un program de parenting. Toate acestea sunt puse într-un design dedicat copiilor cu nevoi speciale şi copiilor cu autism, un design care îşi propune ca şcoala să fie o atracţie, ca şcoala să fie prietenoasă, ca şcoala să favorizeze învăţarea. Astfel, fiecare clasă spune o poveste, iar poveştile claselor fac povestea şcolii, povestea specialilor din Paşcani”, a spus, în filmul de prezentare, Cătălin Condrea, directorul Şcolii Gimnaziale Speciale Paşcani.

  

Ceilalți trei directori premiați sunt:

Directorul anului 2021, marele premiu: Adina Romanescu, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.

Directorul anului pentru Antreprenoriat: Adriana Lefter, Școala Gimnazială ”Elena Doamna”, Tecuci, județul Galați.

Directorul anului pentru Egalitate de Șanse: Adrian Emanuel Silimon, Școala Gimnazială nr.4, Turnu Măgurele, județul Teleorman.

Ediția de anul acesta s-a ținut în mediul online, dar ca și număr de participanți la gală, a fost unul consistent. Evenimentul, pe lângă sponsorii deja consacrați, a fost organizat sub patronajul președintelui Klaus Iohannis. La deschiderea galei, șeful statului a decis că este momentul să mai transmită, încă odată, un mesaj părinților, elevilor și cadrelor didactice, cu privire la vaccinare, la educație, cât și despre revenirea elevilor în bănci.

Evenimentul a fost organizat miercuri seara de Asociaţia pentru Valori în Educaţie -AVE România, pentru al cincilea an, pentru a-i aduce în lumina reflectoarelor directorii de şcoli care au transformat imposibilul în posibil în anul şcolar 2020-2021.

Potrivit AVE, cei patru directori premiați în cadrul galei vor primi fiecare câte 5.000 de euro, sumă pe care o vor putea folosi pentru a continua implementarea proiectelor demarate în școală.

”Mai mult, aceștia se vor mai bucura și de un loc asigurat în cadrul Academiei de Leadership și Management Școlar, organizate de Asociația pentru Valori în Educație, training și consultanță pentru ei și profesorii din echipele lor, în anul școlar 2021 – 2022, dar și vouchere de acces la cataloage digitale în valoare de 2.000 de euro pentru o școală, oferite de Adservio”, a mai transmis organizația.

Advertisements

Related posts

Albastru pentru Solidaritate – ediția 2018! Totul pentru copiii speciali! Iată programul activităților!

Ema Roman

Monica Anisie: Noi ne facem treaba, așa cum și medicii își fac treaba. Profesorii mențin legătura cu elevii

Redacția

S-a dat startul Banchetelor pentru elevii de clasa a XII-a

Răzvan Grecu
Încarcă...