RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Meniuri tradiţionale, la Cantina Socială şi bucătăria Spitalului Municipal, de sărbători

De sărbători, beneficiarii Cantinei sociale din municipiu se vor bucura de un meniu specific tradiţional, cu preparate proaspete din carne cum sunt cârnaţii, pulpele, pieptul de porc, costiţa, toba sau tochitură. În afară de acestea, ei vor primi fructe şi dulciuri.

Reprezentanţii instituţiei au declarat că au ţinut cont de tot ceea ce se pune pe masa de sărbători, pentru ca şi cei mai puţin norocoşi să simtă bucuria specifică acestei perioade. În acest sens, profitând de faptul că norma de hrană a fost majorată la 12 lei, s-a făcut şi economie pentru ca de Crăciun şi Revelion să fie oferite produse în valoare de 16 lei/zi/asistat.

“Ca în fiecare an, noi de sărbători avem un meniu specific, tradiţional. Fiind în preajma Crăciunului, ne-am gândit ca să îi ajutăm pe aceşti oameni necăjiţi care iau masa la noi, cu bucate specifice sărbătorilor care constă în preparate din carne, proaspete, cârnaţi, pulpe, cârnaţi proaspăt de porc, tochitură, carnaţ afumat, piept de porc, costiţă, caltaboş şi tobă. De asemenea, în meniu vor fi fructe, portocale clementine, dulciuri. Am ţinut cont cam de tot ce se poate pune pe masa de sărbători. Am profitat de faptul că, începând de anul ăsta, s-a mărit suma pe persoană, la 12 lei. Am mai făcut şi economie până de sărbători şi am reuşit ca pe asistat, să le dăm preparate şi dulciuri în valoarea de 16 lei/zi/asistat. Ei vor veni mâine pentru a primi aceste produse pe care până în prezent le-am achiziţionat aproape în totalitate. Le vom împărţi fiecăruia dintre ei. Pentru Revelion vor veni, deasemenea, cu două zile înainte”,a declarat Mihai Miron, şeful Cantinei Sociale.

  

Şi pacienţii Spitalului Municipal de Urgenţă vor avea parte de meniuri festive în zilele de sărbătoare, din care nu vor lipsi cârnaţii, ciorba de pasăre, tochitura moldovenească, fructele şi cozonacii. Desigur, toate acestea sunt destinate celor care nu ţin regim.

“Pentru perioada sărbătorilor de iarnă, ca în fiecare an, oferim pacienţilor noştri un meniu ceva mai deosebit. Este vorba despre pacienţii care mănâncă la comun şi nu despre cei care au nevoie de regimuri specifice afecţiunilor pentru care sunt internaţi. Vor avea în prima şi a doua zi de Crăciun o ciorbă cu perişoare sau de pasăre, tochitură moldovenească şi piure cu şniţel. Toate acestea vor fi completate cu fructe, cozonac, iar la micul dejun şi la cină, suplimente cu şuncă, cârnaţi, compot. Încercăm în felul acesta să facem mai atractive aceste zile pentru pacienţi, având în vedere faptul că sunt rupţi de familii, sunt în spital, au o suferinţă”, a declarat  Diana Acsinte, purtător de cuvânt al Spitalului Municipal Paşcani. 

Related posts

Tânăr crescut în centrele de plasament, alungat de angajatori din cauza unei boli

Redacția

Veste anticuțit pentru polițiștii din România

Redacția

Record de zile libere pentru români în 2017

Redacția
Încarcă...