NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Medicul ginecolog care a încălcat noua lege a avortului din Texas / Miza constituțională a gestului său / De ce nu-l reclamă asociațiile anti-avort

Un ginecolog american a declarat în acest weekend că a încălcat noua lege a avortului din Texas, expunându-se la urmărirea penală care ar putea testa constituționalitatea acestui text în instanță, scrie AFP.

Într-un text de opinie publicat de Washington Post, Alan Braid explică că a făcut un avort pe 6 septembrie unei femei care „depășea noua limită stabilită de statul conservator” din sudul Statelor Unite.

Medicul, care are 45 de ani de experiență profesională, explică faptul că a acționat în conformitate cu „obligația sa de îngrijire” față de pacientul său și din respect pentru „dreptul ei fundamental” de a fi îngrijită.

“Știu foarte bine că ar putea exista consecințe juridice, dar vreau să fiu sigur că pariul Texasului, care încearcă să evite examinarea legii sale clar neconstituționale, nu funcționează”, adaugă el.

  

Noua lege, care a intrat în vigoare la 1 septembrie, interzice avortul – chiar și în caz de viol sau incest – odată detectată bătăile inimii embrionului, în jur de șase săptămâni.

Potrivit detractorilor săi, aceasta contrazice jurisprudența Curții Supreme a Statelor Unite care a recunoscut, din 1973, dreptul femeilor de a avorta atât timp cât fătul nu este viabil,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Nu scăpăm de tot de declarația pe proprie răspundere. Când o vom folosi

Redacția

EUROVISION 2014. Conchita Wurst, FEMEIA CU BARBĂ din Austria, a câştigat FINALA. Pe ce loc s-a clasat România

Redacția

Uciderea jurnalistei malteze Daphne Galizia: Parchetul cere închisoare pe viață pentru cel care a comandat asasinatul

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site