RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Deși se chinuie de luni de zile să cucerească Bahmut cu pierderi colosale, șeful Wagner vede și avantaje pentru trupele lui Putin

Lupte crâncene se dau de luni de zile la Bahmut, un oraș minier din regiunea Donețk, pe care Rusia susține că a anexat-o, iar pierderile sunt comparabile cu cele de la Bătălia de la Verdun. Cu toate că trupele rusești nu au reușit să captureze orașul deja în ruine, șeful Wagner, Evgheni Prigojin, susține că, de fapt, bătălia „prelungită” de la Bahmut le oferă un avantaj, notează agenția rusă de presă TASS.

Evgheni Prigojin, liderul mercenarilor din grupul rus WagnerFoto: AFP / AFP / Profimedia

„Bătălia prelungită pentru Bahmut este extrem de avantajoasă pentru trupele rusești. Bahmut oferă armatei ruse posibilitatea de a acumula forțe, de a ocupa linii defensive avantajoase, de a rezolva problemele interne, de a pregăti mobilizați și de a face față oricărui număr de insurgenți care contraatacă înarmați complet”, a scris Prigojin pe canalul său de Telegram.

  

„Bakhmut este extrem de avantajos pentru noi, acolo măcinăm armata ucraineană și le reținem manevrele”, mai spune șeful Wagner.

Prigojin afirmă că Bahmut nu reprezintă un interes pentru Kiev și recunoaște că orașul a fost aproape ras, așa cum rușii au făcut cu multe orașe pe care susțin că le-au „eliberat”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Afganistan: Talibanii au preluat controlul asupra a încă două capitale de provincii, în estul şi sud-estul ţării

Redacția

Politico: Iohannis, șanse mici pentru șefia NATO. Cine sunt favoriții

Redacția

Un mic oraș din România atrage turiști din întreaga lume cu o tradiție milenară. „Ne eliberează sufletele”

Redacția
Încarcă...