NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Medicii de familie se opun închiderii centrelor de permanenţă

Medicii membri ai Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei (SNMF) trag un semnal de alarmă cu privire la declaraţia ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, prin care aceasta a lăsat să se înţeleagă că ministerul intenţionează să închidă centrele de permanenţă pe motiv că acestea nu ar fi îndeajuns de eficiente la nivelul finanţării pe care o primesc.

 „Urmează să promovăm un proiect normativ prin care să şi desfiinţăm aceste centre, pentru că în primul se vorbea numai de înfiinţare. Trebuie să existe nişte criterii pe care trebuie să le respecte, nişte termene de raportare, mărturisesc că nu le-a urmărit nimeni până acum. Avem şi datele care să susţină această propunere, sunt cifre care ar trebui să ne dea multora de gândit“, a spus ministrul pe 26 iunie, după ce a terminat o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina.

De asemenea, aceasta a mai subliniat că în ciuda existenţei acestor centre care ar trebui să mai degreveze din activitatea unităţilor de primire a urgenţelor, acestea sunt în continuare aglomerate. Medicii de familie în schimb atrag atenţia că, în momentul de faţă, aceste centre sunt cruciale pentru sănătatea populaţiei, existând un număr de 352 la nivelul întregii ţări. Ei argumentează că majoritatea funcţionează în zonele rurale sau izolate, cât şi în zone urbane, ţinând locul adesea camerelor de gardă ale spitalelor ce au fost desfiinţate în urmă cu câţiva ani.

articolul integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

43.000 de ieşeni au fost vaccinaţi împotriva gripei. Mai sunt în stoc 17.000 de doze de vaccin

Redacția

Spitalul Municipal Pașcani va avea în curând Tomograf

Răzvan Grecu

Cum se folosesc corect măştile pentru a ne proteja? Dialog cu medicul Doina Azoicăi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site