RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Medicamentele pentru ADHD ar putea prelungi viața pacienților

Medicația pentru simptomele ADHD poate face diferențe semnificative pentru multe persoane. În unele cazuri, aceste schimbări pot chiar influența rezultatul în decizii de viață și de moarte.

Un studiu observațional efectuat pe puțin sub 150.000 de persoane diagnosticate cu tulburare de deficit de atenție/hiperactivitate (ADHD) a constatat că cei care au luat medicamente au avut șanse mai mari de a supraviețui în perioada de studiu de doi ani, decât cei care nu au luat medicamente.

Cercetătorii conduși de Institutul Karolinska din Stockholm recunosc că studiul lor nu a fost conceput pentru a distinge cauza și efectul, dar, ținând cont de limitări, ei sugerează că gestionarea diverselor simptome ale ADHD – care pot include impulsivitatea și planificarea deficitară – ar putea reduce riscurile care decurg din luarea unor decizii pripite.

Deși amploarea comportamentelor variază de la o persoană la alta, ADHD poate face ca sarcinile zilnice care necesită concentrare și pregătire să fie mult mai dificile.

  

ADHD poate face ca sarcinile zilnice să fie mult mai dificile

De cele mai multe ori, rezultatele se rezumă la neplăceri sau la creșterea stresului. Cu toate acestea, din când în când,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

SpaceX nu ar trebui să aibă nevoie de 42000 sateliți pentru constelația sa Starlink -director companie

Redacția

Viktor Orban, vizită în Georgia, în ziua în care Iohannis a mers în Ungaria. Cei doi nu au discutat între patru ochi nici în România

Redacția

Toni Nadal comentează rivalitatea Alcaraz – Djokovic, după triumful ibericului de la Wimbledon 2023

Redacția
Încarcă...