NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Mediatori ai romilor din Miroslovești și Ciohorăni,plătiţi degeaba


În cadrul unei întâlniri a grupului de lucru mixt din cadrul Prefecturii Iaşi, consilierul pe probleme de romi, Elena Motaş, a atras atenţia că mai mulţi mediatori care sunt plătiţi din banul public nu s-au prezentat niciodată la vreo şedinţă ori să fi mers în teren.

Activitatea mediatorilor din comunităţile rome a fost amplu analizată la sfârşitul acestei săptămâni, fiind identificate o serie de probleme grave.„Avem pe listele noastre doi mediatori, din comunele Mirosloveşti şi Ciohorăni, pe care nimeni nu i-a văzut niciodată. De asemenea, din anchetele pe care le-am făcut în comunităţile lor, reiese că ei nu au fost văzuţi în teren. Mai există şi o altă problemă, a primarilor care dictează munca mediatorilor şi îi pune să facă alte treburi decât cele din fişa postului”, a spus Elena Motaş.

La nivelul judeţului sunt 13 mediatori sanitari, dar nici unul din Ciurea, acolo unde se află cea mai mare comunitate de romi din judeţ. Aici intervin condiţiile de participare la concursurile pentru mediatori, unde candidaţii trebuie să aibă 12 clase dar şi un atestat de mediator. „În comuna Ciurea a existat un mediator, dar care are patru clase. Aici e mai complicat, mediatorul trebuie să fie acceptat de comunitate. În judeţul Iaşi sunt şase romi care au obţinut această calificare în urma unor cursuri, dar nici unul nu are 12 clase. Pe de altă parte, avem romi cu 12 clase, dar fără calificare ca mediator”, a declarat Elena Motaş.

  

În prezent, două concursuri pentru mediatori romi sunt organizate pe raza municipiului Iaşi, la care s-au înscris doar trei candidaţi, unul singur având studii superioare.

sursa ziarulevenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

AJOFM Iași: Locuri de muncă vacante în Pașcani (DOC)

Oana Cordoneanu

Mame cu ghiozdan în spate. “Avem cazuri de fete care rămân gravide la 11-12 ani”

Redacția

Noile reguli ale UE vor permite folosirea polimerilor fără verificări – avertisment al experților

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site