RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Material antiderapant în valoare de 176.000 lei pentru Paşcani

Municipalitatea cheltuie o sumă impresionantă în acest an pentru achiziţia de material antiderapant. Peste 170.000 lei vor fi alocaţi pentru această iarnă care şi-a intrat deja în drepturi. La această sumă se vor mai adăuga cheltuielile cu combustibilul, şi cele care ţin de închirierea utilajelor de deszăpezire. 

 

 

  

Pentru străzile asfaltate anul acesta, conform cerinţelor europene, Primăria a achiziţionat inhibitori de coroziune, pe care îi va amesteca cu sarea. Vor fi 20 de kg de inhibitori la o tonă de sare, materialul rezultat fiind de natură să protejeze stratul de asfalt.

“Primăria Municipiului Paşcani a achiziţionat în această perioadă inhibitori de coroziune, clorură de calciu, în vederea deszăpezirii. Este o substanţă pe care suntem obligaţi să o folosim, pentru că s-au asfaltat multe străzi în municipiu Paşcani, şi încercăm să protejăm stratul nou de asfalt cu această soluţie. Suma este de 66.000 lei, din care s-a achiziţionat o cantitate destul de mare”, au menţionat reprezentanţii Primăriei.

Primăria are în dotare un unimog cu sărăriţă, două rabe, două tractoare cu remorcă, şi un bobcat cu ajutorul căruia va curăţa Esplanada. Şefii administraţiei locale intenţionează să mai achiziţioneze 900 de tone de material antiderapant, pentru a fi pregătiţi de condiţii meteo dintre cele mai grele.

Advertisements
Advertisements

“Avem şi utilajele pregătite pentru a interveni, în condiţiile în care vor continua precipitaţiile. Avem o sărăriţă, rabe, tractoare, autogredere, vole. Unele ale noastre, altele închiriate. Mai achiziţionăm 900 de tone de antiderapant, valoarea lor fiind 110.000 lei fără TVA”, mai precizează aceştia.

Grămezile cu nisip au fost puse de săptămâna trecută, la trecerile de pietoni şi în zona intersecţiilor. Şeful de la Gospodărie Comunală spune că a stropit cu sare şi nisip străzile din municipiu, încă de ieri când s-a stârnit viscolul. 

Related posts

Președintele CJ Iași somat să urgentez proiectul privind construcția unui parc industrial la Pașcani

Marius Parteni

Programul Regional Nord-Est 2021—2027 a fost aprobat de Comisia Europeană

Redacția

Trecerea la ora de iarnă în transportul feroviar de călători

Redacția
Încarcă...