NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Măsuri pentru prevenirea inundațiilor în gospodăriile din Cristești

Administrația locală din Cristești începe lucrările pentru decolmatare a două pârâruri din localitate. Este vorba despre pârâul Cristești și pârâul Stroiești, care vor fi curățate cu sprijinul angajaților de la Apele Române Pașcani.

 

 

  

Măsura este benefică pentru comunitate întrucât are scopul de a preveni inundațiile în gospodăriile din comuna Cristești și localitățile arondate.

„Pârâul Cristești și pârâul Stroiești sunt propuse pentru decolmatare începând de luni, 19 septembrie. Lucrările le vom face cu Apele Române Pașcani, unde am făcut adresă încă de anul trecut, și a fost aprobată. Acum începem lucrările. Este un lucru important pentru că reducem riscul de inundații. În 2004, 2005, 2006 am avut inundații, apele au ieșit din arie de pe versant și au inundat casele și beciurile oamenilor. Dacă mărim debitul și decolmatăm pârâul, vom proteja locuințele”, a precizat Constantin Bolohan, primarul comunei Cristești.

Cele două pârâuri au împreună lungimea aproximativă de 6 km, și de luni, 19 septembrie, vor fi curățate.

Advertisements

Related posts

Lista drumurilor cu risc de înzăpezire din județ

Redacția

Oglindă, oglinjoară, care e cel mai legal loc de joacă din municipiu: parcul de la C5 avea aprobată înfiinţarea şi finanţarea de Consiliu Local, iar cel de la L1 amenajat fără indicatori tehnico economici aprobaţi! (DOC)

Răzvan Grecu

Bugetul municipiului a fost adoptat! Liberalii susțin că avem unul generos și datorită actualului Guvern

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site