RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Marius Pintilie, după ce primarul a anonimizat documente publice pentru a apăra interesele familiei sale: „Când e vorba de interesul său aplică o măsură, iar alta pentru oponenții politici!”

Consilierul liberal Marius Pintilie a comentat faptul că primarul Dumitru Pantazi a dispus anonimizarea documentelor publice în care apăreau societățile sale sau membri ai familiei acestuia.

NewsPascani.com a publicat ieri un articol în care arăta că angajații Primăriei au anonimizat o serie de documente publice, ce priveau afacerile imobiliare ale familiei și societăților primarului Dumitru Pantazi.

  

„Mă miră că de data asta, domnul primar, s-a gândit să respecte legea. Dacă a procedat așa, bănuiesc că a făcut-o conform unor proceduri legale. Ce mă mai miră este că atunci când a fost vorba despre relația societăților mele cu Primăria, nu a fost aplicată această prevedere legală, în sensul că toate documentele care au plecat din Primărie, legate de Marius Pintilie sau de firmele lui Marius Pintilie au plecat în forma care sunt, fără să fie respectată vreo lege de confidențialitate sau de protecția datelor cu caracter personal. Deci, se pare că atunci când este vorba de domnia sa, de societățile domniei sale, sau de neamurile domniei sale, este o măsură, iar când este vorba despre oponenții politici, atunci este altă unitate de măsură”, a declarat Marius Pintilie.

Pintilie a mai arătat că în cazul său Primăria a dat presei peste o sută de pagini de documente, fără ca acestea să fie anonimizate și cu o viteză foarte mare.

„Eu cred că ar trebui să răspundă când a procedat corect. Dacă se face protecția datelor cu caracter personal atunci să se facă pentru toată lumea, dacă nu, atunci documentele să fie publicate în forma în care ele sunt întocmite. Viteza cu care au plecat anumite documente din Primărie, când a fost un interes ca să fiu atacat, iar este suspect. Și nu mă refer la unul sau două documente, ci sute de pagini. Atunci când cei de la ANI m-au cercetat, iar ulterior au pierdut procesul, iar interesul a fost ca acest subiect să ajungă în presă, imediat au ajuns sute de pagini la dispoziția presei. Când alții fac cereri de informații publice, durează uneori și trei luni pentru a primi un singur document”, a mai adăugat Marius Pintilie.

Documentele ce privesc ocuparea domeniului public și vânzarea acestuia către AgroComplex Lunca Pașcani S.A. și membri ai familiei primarului Dumitru Pantazi au fost solicitate în baza Legii liberului acces la informații cu caracter public, încă din luna martie, însă au fost primite pe 27 iunie.

 

Related posts

Vom fi anunţaţi în avans prin SMS sau email de expirarea permisului auto, buletinului sau paşaportului

Redacția

Rechizitoriu AgroComplex: secretarul Mircea Zuzan și funcționarul Nicoleta Negrescu ar fi facilitat prescrierea datoriei firmei primarului Dumitru Pantazi. Vezi cum s-au comis falsurile de care sunt acuzați funcționarii publici!

Răzvan Grecu

Probleme cu terenurile pentru construcția autostrăzii A8

Redacția
Încarcă...