NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Maria cea SÂNGEROASĂ, regina ”peţită dur”. Ce făceau armatele la ordinele ei

Maria s-a născut prematur, iar starea ei de sănătate a fost atât de nesigură pentru o perioadă lungă de timp, încât la curtea Angliei se zvonea că pruncul a murit.  

Ulterior, s-a dovedit că zvonurile apăruseră doar pentru a-l mulţumi pe Henry. De fapt, Maria s-a însănătoşit brusc, urmând ca la nouă luni, în ziua de 9 septembrie 1543 ea să fie încoronată în capela Castelului Stirling, înconjurată de trei nobili care urmau să o secondeze la tron şi care au purtat, în numele ei, coroana, sceptrul şi sabia. 

Vârsta fragedă a noului conducător din familia Stuart a făcut ca atacurile englezilor să se oprească. Regele Henry al VIII-lea s-a simţit obligat să îşi retragă trupele, considerând că ar fi făcut un gest nedrept dacă ar fi atacat o ţară condusă de un copil. Totuşi, planurile sale de a cuceri Scoţia nu fuseseră puse deoparte. Noua strategie a conducătorului englez urmărea să o uimească şi să o cucerească pe Maria cu bunătatea sa, cu scopul de a realiza o uniune între ea şi fiul său Edward, astfel încât să poate uni cele două strate. 

  

  FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

Advertisements

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Astfel, Henry începe să elibereze din nobili scoţieni pe care îi capturase la Solway Moss, cu condiţia ca aceştia să susţină căsătoria dintre fiul său şi Maria. Totuşi, după ce au analizat oferta regelui, nobilii de la curtea Scoţiei o refuză în favoarea unei căsătorii cu Francis, delfinul Franţei. 

 

 

În acest mod, scoţienii îşi alegeau ca aliat o naţiune catolică, decizie ce era pe plăcul mamei Mariei, Maria de Guise, a cărei căsătorie, fusese, la rândul său, regizată pentru a cimenta relaţiile dintre Scoţia şi Franţa.

Advertisements

Sursa: descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Primul computer, denumit Z1, a fost creat in anul 1936

Redacția

Hello world!

Răzvan Grecu

Primarul oraşului Brăila, Aurel Simionescu, a fost reţinut de DNA

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site