NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Târgu Frumos

Manifestare comemorativă la Târgu Frumos și Podu Iloaiei, în memoria victimelor Pogromului

Victimele Pogromului au fost comemorate astăzi la Târgu Frumos și Podu Iloaiei. Au avut loc depuneri de coroane în memoria masacrului din 1941, când au fost uciși peste 13.000 de evrei, unii în chinuri groaznice.  

La evenimentul de comemorare de astăzi a fost prezent și prefectul județului Iași Marian Grigoraș, alături de primarul orașului Târgu Frumos, Ionel Vatamanu.

”Am fost astăzi la Podu Iloaiei și la Târgu Frumos, pentru a aduce un pios omagiu acelor ieșeni care au fost masacrați în urma unor acțiuni de o violență groaznică, în urmă cu 79 de ani – evreii victime ale trenurilor morții.Este de datoria noastră, a tuturor, să luptăm împreună împotriva oricărei manifestări de intoleranţă pe criterii etnice, religioase. Extremismul, xenofobia, antisemitismul pot fi combătute prin educaţie, printr-o informare corectă. Este esenţial să recunoaştem greşelile din trecut şi să nu le uităm, astfel încât să nu fie repetate.Amintirea victimelor Pogromului să rămână veşnic în inimile noastre!   ”, a postat prefectul judfețului Iași, Marian Grigoraș, pe pagina sa de facebook.

Conform Wikipedia, Pogromul de la Iași din 27 – 29 iunie 1941 a fost unul dintre cele mai violente din istoria evreilor din România, inițiat de generalul Ion Antonescu, secondat de autoritățile publice locale, împotriva cetățenilor de etnie evreiască din orașul Iași.

  
Advertisements

Related posts

TSD Târgu Frumos gândește Eco-Logic! Social-democrații au plantat puieți și au igienizat un cartier

Marius Parteni

Organizația Asirys caută o super-comună care să o găzduiască!

Redacția

Primăria Târgu Frumos: Concurs pentru ocuparea unui post vacant

Redacția
Încarcă...