NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Majorarea preţului la gunoi, blocată de consilierii locali! Eduard Dumea:”Nu vreau să puneţi cruce şi pe noi”

Consilierii locali nu sunt de acord ca preţul serviciului de salubrizare să crească la Paşcani. Proiectul privind această majorarea a fost dezbătut astăzi, în Comisia Economică și ieri în cea Juridic. La discuţii au fost prezenţi Iulian Moraru – preşedintele Consiliului de Administraţie de la EcoSalubritate, precum şi Eduard Dumea directorul instituţiei.

 

 

  

Aceştia și-au susținut solicitarea făcută, expunând problemele cu care se confruntă societatea pe care o reprezintă.“Suntem pe linia de plutire, prin măsurile pe care le-am luat. Consiliul Local nu ştie că toate maşinile societăţii sunt dotate cu sistem GPS şi sonde. Am făcut economii unde s-a putut. Numai cheltuielile salariale nu pot fi micşorate, pentru că sunt impuse de Guvern. Dimpotrivă, la anul se anunţă creşteri. Nu vreau să puneţi cruce şi pe noi”, a precizat Eduard Dumea, director al Ecosalubritatea Paşcani.

Niciunul dintre membrii Comisiei Economice nu a fost încântat de ideea majorăriile preţului la gunoi. Dintre aceştia, Andrei Rîznic, de la PNL care a declarat că preţul este mare oricum, raportat la alte localităţi din ţară. Mai mult, consilierul liberal a precizat că este total nemulţumit de modul în care arată oraşul, plin de gunoie, şi că de aceeaşi părere sunt mulţi dintre păşcăneni. Rîznic consideră că pierderile societăţii nu trebuie să fie puse în cârca cetăţenilor.

“Preţul la gunoi în acest moment este oricum la nivel maximal, raportat la nivelul ţării. Oraşul arată groaznic din punctul meu de vedere. Sunt gunoaie peste tot prin parcuri, locuri de joacă, şi pe străzi. Foarte mulţi oameni sunt nemulţumiţi de raportul calitate preţ al serviciilor pe care le oferiţi dumneavoastră. Dacă creşte preţul, oamenii vor fi şi mai iritaţi. Sunt persoane pentru care 13 lei înseamnă pâinea pe o lună de zile. Nu putem pune în cârca cetăţenilor, orice pierdere la nivelul regiei”, a declarat Andrei Rîznic, consilier local din partea PNL.

De cealaltă parte, Eduard Dumea a declarat că nu este potrivit să se facă comparaţii între societatea de salubritate din Paşcani, şi altele din ţară. Asta pentru că, spune el, niciun alt operator nu transportă deşeurile la o distanţă atât de mare cum e de la Paşcani la Ţuţora.

Consilierii locali nu s-au lăsat convinşi, şi nu au dat aviz favorabil proiectului ce priveşte majorarea cu 7 % a preţului la gunoi. Aceelaşi lucru s-a întâmplat şi ieri, în Comisia Juridică, în urma unor dezbateri pe marginea subiectului.  

Advertisements

Related posts

Organigrama EcoServ SRL, din nou pe masa Consiliului Local Pașcani. 5 posturi tăiate în câteva zile!

Marius Parteni

Drumuri unde au intervenit utilajele de deszăpezire

Redacția

Va premia Primăria Paşcani elevii cu rezultate remarcabile la învăţătură în acest an şcolar?

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site