RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

MAE salută raportul misiunii complementare privind îndeplinirea condițiilor pentru aderarea României la Schengen

Ministerul Afacerilor Externe a apreciat concluziile raportului misiunii voluntare complementare de evaluare privind implementarea de către România a acquis-ului Schengen, misiune derulată cu succes, pentru țara noastră.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu FOTO Mediafax

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu FOTO Mediafax

MAE precizează că vizita complementară s-a derulat în coordonarea Comisiei Europene, cu sprijinul experților Consiliului UE și al experților naționali din Cehia, Germania, Olanda și Suedia, și a cuprins componente dedicate privind politica de vize și protecția datelor.  Vizita a fost organizată ca rezultat al deschiderii exprimate de autoritățile române, ulterior vizitei voluntare din 9-11 octombrie 2022, de a oferi orice informații suplimentare și de a facilita orice demersuri care să permită formularea de către partenerii europeni a unei decizii politice în favoarea aderării României la spațiul Schengen”, se arată într-un comunicat al MAE. 

  

Componenta distinctă privind politica de vize a urmărit atât dimensiunea activității consulare de acordare de vize, cât și cea a gestiunii Sistemului de Informații privind Vizele prin raportare la reglementările în domeniul protecției datelor. Concluziile vizitei pe cele două componente confirmă implementarea și respectarea strictă și deplină de către țara noastră, prin intermediul MAE, a procedurilor prevăzute de legislația europeană relevantă în procesul de preluare,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Plafonarea prețurilor îi pune în pericol pe producători, susține un fermier din Arad / ”Prețul de cost la orice aliment nu este același fiecare unitate. La unii e mai mare, la unii e mai mic, în funcție de dotări”

Redacția

Reacţia Guvernului după apariţia cozilor de la benzinării. Premierul Ciucă trimite controale ample la staţiile de alimentare cu carburant

Redacția

AUR intră în grevă parlamentară. Lavric: „Nu vom participa la dezbateri şi nu vom vota”

Redacția
Încarcă...