RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cancelarul Austriei, critici la adresa României. Nemulțumiri pe tema migranților ilegali: Este un risc de securitate

Cancelarul austriac Karl Nehammer susține că Austria nu are nicio problemă cu aderarea Croației la Spațiul Schengen, însă există dubii în ceea ce privește aderarea României și Bulgariei. Declarațiile oficialului vin în contextul în care Austria se confruntă cu un val de migranți ilegali.

Cancelarul austriac critică România și laudă Croația FOTO: EPA-EFE

Cancelarul austriac critică România și laudă Croația FOTO: EPA-EFE

„Nu simţim aproape deloc presiunea migranţilor dinspre Croaţia către nord. Întrucât Croaţia îndeplineşte într-o manieră exemplară cerinţele de protecţie a frontierei, nu văd vreo problemă acolo. Ţările sunt votate în mod individual”, a spus Nehammer într-un interviu marţi, potrivit cotidianului austriac Kleine Zeitung, citat de Agerpres.

  

Karl Nehammer a adăugat că există o problemă în ceea ce privește migranți ilegali din țări precum România, Bulgaria sau Ungaria, fapt ce reprezintă o problemă în procesul de aderare la spațiul Schengen.

„Avem 100.000 de persoane care au trecut granița în mod neregulamentar, dintre care 75.000 au traversat țări precum România, Bulgaria și Ungaria fără a fi înregistrate de autoritățile de securitate de acolo.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciucă anunță decizia în cazul prețului la benzină și motorină

Redacția

Dezvoltarea Portului Constanța Sud devine obiectiv strategic de interes național, anunță ministrul Transporturilor/ Investiții estimate la peste 1 miliard de euro, dar nicio sursă de finanțare prezentată

Redacția

Cum răspunde Ciucă acuzațiilor PSD legate de lipsa de implicare în gestionarea protestelor

Redacția
Încarcă...