NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Cele mai multe persoane aflate în arest la domiciliu din județul Iași, sunt în zona Pașcani – Târgu Frumos

Arestul la domiciliu a ajuns o masura judiciara tot mai des pusa in practica de catre organele de instanta, in conditiile in care numeroase persoane sunt acuzate si condamnate, iar spatiile amenajate pentru cei arestati sau intemnitati sunt tot mai aglomerate.

Intr-o astfel de situatie se afla zeci de ieseni acuzati de diverse infractiuni care sunt inca in perioada derularii proceselor penale, iar judecatorii au hotarat sa aplice masura controlului judiciar prin arest la domiciliu. Practic, 47 de ieseni pe numele carora se deruleaza procese in instanta, au interdictia de a parasi domiciliile. “In momentul de fata, masura arestului la domiciliu a fost luata pe numele a 47 de persoane. Dintre acestea, 31 de persoane se afla pe raza municipiului Iasi, iar 16 persoane sunt domiciliate pe raza judetului Iasi”, au precizat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Conform noului Cod de Procedura Penala, in cazuri urgente, pentru motive întemeiate, cel care se afla în stare de arest la domiciliu poate parasi imobilul fara permisiunea oamenilor legii, informând imediat despre aceasta institutia, organul sau autoritatea desemnate cu supravegherea sa si organul judiciar care a luat masura arestului la domiciliu.

  

Cine sunt personajele care nu au voie sa paraseasca locuintele

Cele mai multe persoane asupra carora a fost luata masura arestului la domiciliu au fost acuzate de trafic si contrabanda cu tigari, aceste masuri fiind luate mai ales in cazul persoanelor care nu reprezinta un pericol public. Printre cei mai cunoscuti ieseni care se afla in aceasta situatie sunt mai multi medici si cadre universitare. Magistratii de la Tribunalul Iasi au decis inlocuirea masurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, in cazul profesorului Dumitru Paduraru, conferentiar universitar, coordonatorul disciplinei “Anatomie” din cadrul UMF “Gr.T. Popa” Iasi. Acesta a fost trimis in judecata de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, in stare de arest preventiv, insa avocatul acestuia a solicitat arestul la domiciliu. Judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis sa-i lase in libertate si pe sotii Dorobat. Carmen este acum arestata la domiciliu, iar sotul ei, Gheorghe, este supus controlului judiciar, adica nu are voie sa iasa din judetul Iasi. Judecatorii au inteles ca cei doi nu mai reprezinta niciun pericol social si pot fi scosi din spatele gratiilor. In aceasta situatie se afla si Mihail Vlasov, fostul presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, care a fost acuzat de trafic de influenta. Initial, acesta se afla in arest la domiciliu, iar cererea de a fi pus sub control judiciar i-a fost acceptata.

Aceste personaje sunt controlate periodic pentru mai multa siguranta, iar in afara de municipiul Iasi, cei mai multi indivizi aflati in arest la domiciliu sunt in zona Pascani – Tg. Frumos. De verificarea celor aflati sub control judiciar se ocupa politistii din cadrul Biroului Supravegheri Judiciare. O actiune a acestora a fost organizata saptamana trecuta pe raza municipiului Pascani, a orasului Targu Frumos, a comunelor Mogosesti-Siret si Mircesti pentru verificarea respectarii obligatiilor stabilite de organele judiciare fata de persoanele împotriva carora au fost dispuse masuri preventive.

“Au fost verificate 41 persoane, fata de care au fost luate masuri de interdictie: dintre care 13 arestate la domiciliu, 28 aflate sub control judiciar. Au fost legitimate 41 persoane. Pe parcursul verificarilor efectuate nu s-au constatat încalcari ale obligatiilor impuse de organele judiciare”, au precizat reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

La volan cu alcoolemie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat

Redacția

Lovitura lui „Dorel“ de la mascați: Au greșit o adresă și au intrat peste o femeie cu doi minori

Redacția

Absenteismul scolar, in vizorul politiei din intregul judet

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site