RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Luni începe bacalaureatul. Iată recomandările ISJ Iaşi!

“Păstrarea unui telefon care nu te ajută la nimic este o decizie deloc potrivită, chiar şi la evaluarea competenţelor”, atrage atenţia şefa Inspectoratului Şcolar.

 

 

  

Absolvenţii de liceu care s-au înscris la prima sesiune de bacalaureat intră de luni în febra examenelor. Acesta va debuta pe 13 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se va susţine până în 15 iunie. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă va avea loc în perioada 15-17 iunie. Între 21-24 iunie se va desfăşura proba de evaluare a competenţelor digitale, apoi, în perioada  27 iunie – 1 iulie, proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Probele scrise ale sesiunii iunie-iulie vor începe pe data de 4 iulie, cu Limba şi literatura română, şi vor continua pe 5 iulie cu proba la Limba şi literatura maternă, pe 6 iulie cu proba obligatorie a profilului, iar pe 8 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării.

„Se deschide o nouă sesiune de examene. Rugăm elevii să acorde atenţie maximă la formularea cerinţelor, încadrarea în timp, dar şi la conţinut. Sunt sigură că cei care au tratat serios, din timp, materia, vor trece cu uşurinţă. Sunt şi elevi care vor obţine rezultate mai puţin onorante, însă acesta este un examen al maturităţii pentru toţi. Cred că cele două simulări organizate, pentru elevii serioşi şi implicaţi, au creat condiţii favorabile. Recomandăm să se respecte regulile, păstrarea unui telefon care nu te ajută la nimic este o decizie deloc potrivită, chiar şi la evaluarea competenţelor”, a declarat Camelia Gavrilă, inspector şcolar general al ISJ Iaşi.

Aproape toţi elevii au situaţia şcolară încheiată, cu excepţia celor care dau corijenţele, săptămâna aceasta fiind una de respiro pentru ei, dar şi de recapitulare a materiei învăţate în timpul celor patru ani de liceu. „Cred că vom vedea exact câţi elevi vor intra în bacalaureat după ce se stabilesc corijenţele şi repetenţiile. După experienţa anilor trecuţi, sunt cam 800 de elevi care nu intră şi rămân să aprofundeze pe perioada verii materia pentru sesiunea din august. Pentru mulţi dintre ei este o perioadă în care reflectează asupra viitorului şi decid dacă vor urma o facultate, o postliceală ori vor intra pe piaţa muncii. Constat că uneori absolvenţii sunt mai pragmatici, ei aleg să înveţe o meserie pe care să o poată practica în ţară şi în UE, cum ar fi kinetoterapia ori asistenţa medicală. După cum ştim, pentru a intra la o postliceală nu este nevoie de diploma de bacalaureat. Le urăm succes tuturor!”, a adăugat inspectorul şef.

 

Afişarea rezultatelor se va face în data de 12 iulie (până în ora 16), iar în aceeaşi zi se vor putea depune contestaţiile (între orele 16-20), care urmează a fi soluţionate în perioada 13 – 15 iulie. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie. 

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Related posts

Profesorii pensionari de chimie sărbătoriți în cadrul evenimentului „Domnilor profesori, cu dragoste!”. Spectacol de excepție susținut de artistul Ion Suruceanu (VIDEO)

Oana Cordoneanu

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de binecuvântare pentru elevi înainte de examene

Redacția

„Poate în anul ce începe vom vorbi mai puțin despre o criză a educației”, transmite Inspectorul Școlar General al județului

Redacția
Încarcă...