NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Lucrările la amenajarea noului cimitir, ar putea începe în această vară

Construcția noului cimitir, ce a fost aprobată în urmă cu 21 de ani, ar urma să fie demarată în această vară. Termenul a fost avansat de primarul municipiului, Marius Pintilie, care a explicat că în acest moment stadiul investiției este la faza verificării de proiect.

Edilul șef a comentat în acest context declarația lui Sorin Olariu, care consideră că proiectul amenajării noului cimitir nu respectă legea. Pintilie a explicat în conferința de presă săptămânală că proiectul a fost și este analizat de mai mulți specialiști, astfel că în opinia sa nu sunt probleme de legalitate.

„Am fost, am verificat nu sunt probleme.  Situația la noul cimitir este că proiectul tehnic este transmis de câteva zile la cel care a câștigat verificarea proiectului. Eu cred că specialiștii de colo vor verifica toate avizele necesare acestui proiect. Va fi un filtru făcut de specialiști. Eu în urma sesizării sau recomandării făcute de domnul Olariu când am terminat ședința, m-am dus la compartimentele din Primărie și am întrebat dacă sunt probleme. Mi s-a spus că nu sunt. Proiectul oricum va fi filtrat de specialiștii din Primărie, de către cei care au făcut proiectarea acolo. Sunt niște avize date din urmă, deci nu-mi imaginez să fie probleme. Îmi doresc să semnez ordinul de începere a lucrărilor din vara aceasta,” a declarat Marius Pintilie, primar al Municipiului Pașcani.

Amenajarea noului cimitir a fost decisă de consilierii locali încă din anul 2000. De acest proiect ar fi trebuit să se ocupe viceprimarul municipiului, care la acea dată era Dumitru Pantazi. Din păcate însă parcela de teren pe care municipalitatea a pus-o la dispoziție pentru acestă investiție a fost cultivată ani de-a rândul de AgroComplex Lunca Pașcani S.A., firma  fostului primar Dumitru Pantazi.

  
Advertisements

Related posts

Pantazi a instaurat cenzura în Primărie, după ce a surprins funcționarii publici că ascultau la „News FM” un comentariu negativ despre el!

Răzvan Grecu

Taxa de salubrizare! Ați achitat mai mult, solicitați restituirea sau compensarea sumei

Marius Parteni

Poliția Locală – acuzată de dezordinea din oraș! Șeful instituției expune problemele și greutățile cu care se confruntă (Video)

Ema Roman
Încarcă...