NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Lista locurilor de muncă bine plătite din UE prin EURES

Ieşenii interesaţi să se angajeze în una din ţările Uniunii Europene au la dispoziţie în această perioadă aproximativ 1.600 de locuri de muncă prin reţeaua EURES, în creştere faţă de posturile vacante săptămâna trecută.  

La începutul acestei luni, cele mai multe oportunităţi de angajare sunt în Spania, Germania, Norvegia şi Marea Britanie, unde angajatorii caută, între altele, să angajeze personal medical, lucrători în agricultură, şoferi profesionişti, mecanici auto, dar şi bucătari. 

Cele mai multe poziţii vacante, 800 la număr, sunt în Spania, pentru muncitori necalificaţi în agricultură. „Persoanele interesate trebuie să se adreseze consilierului EURES din judeţul de domiciliu pentru a fi înregistrate în baza de date EURES. Dosarul pentru înregistrarea în baza de date va conţine următoarele acte: cererea-tip (se completează la sediul Agenţiei), cazier judiciar valabil, adeverinţă medicală apt pentru muncă, copie după actele de studii, CV în limba română. Data şi locaţia bursei se va comunica ulterior”, se arată în anunţ. Retribuţia salarială oferită de angajatorul spaniol este 40,15 euro brut pe zi, banii urmând a fi plătiţi la două săptămâni.

  

Tot în Spania se caută, prin intermediul proiectului „Your first EURES job” o persoană cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani pentru postul de maseur, remunerat lunar cu suma de 960 euro net. Pe de altă parte, tot prin intermediul acestei reţele, s-au scos la concurs şi 34 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic din Germania (ospătar – 22 de posturi, barman – 2 posturi, bucătar/commis de cuisine/bucătar grill – 8 posturi şi recepţioner – 2 posturi), oferite de Hotel Marriott Frankfurt şi Block House. Pentru ocuparea cărora se va organiza selecţie la Braşov în data de 8 septembrie 2016. Salariul oferit este de 1.500-2.206 euro brut/lună, în funcţie de calificare şi experienţa profesională, pentru posturile de ospătar şi barman, respectiv de 1.500-2.054 euro brut/lună, în funcţie de calificare şi experienţa profesională, pentru celelalte posturi vacante.

Pentru mai multe detalii privind programul EURES şi informaţii despre locurile de muncă valabile, ieşenii interesaţi se pot prezenta la sediul AJOFM Iaşi din strada Cucu nr. 1 sau la numărul de telefon 0232/254.578.  

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Cake Boutique şi-a inaugurat terasa de 1 MAI

Ema Roman

Companiile care au învârtit anul trecut cei mai mulţi bani în Iaşi

Redacția

Cei mai puternici ieşeni. Printre ei și patronul Kosarom

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site