RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Blocaj la Spitalul CF din Paşcani

Spitalul CF Paşcani trece printr-o perioadă complicată, după ce singurul anestezist a plecat să profeseze în străinătate, situaţia persistă de câteva luni, motiv pentru care, momentan, nu se mai fac operaţii de amploare.

 

 Spitalul CF Paşcani nu a găsit încă o soluţie pentru reluarea intervenţiilor chirurgicale de mare amploare, după ce singurul medic anestezist din spital şi-a dat demisia. Spitalul a rămas fără anestezist de pe 18 ianuarie, când medicul Ion Bujac şi-a prezentat demisia, precizând că va profesa în străinătate. Problema a ajuns şi la urechile medicului Camelia Bogdănici, care este şi deputat, managerul spitalului CF Paşcani, Mihaela Amariei, căutând cu disperare soluţii. „Doamna manager m-a sunat vineri şi mi-a spus că nu are medic anestezist deloc şi că riscă să nu mai primească finanţare corespunzătoare de la Casa Judeţeană de Sănătate. De când m-a sunat, am căutat, am vorbit cu vreo zece anesteziştii, dar problema nu s-a rezolvat”, a declarat Camelia Bogdănici.

  

 

Măsuri

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate CJAS (Iaşi) a precizat că la momentul contractării nu s-a micşorat numărul de paturi din cauza acestei probleme, însă s-au luat în calcul cazurile fără medic anestezist. „Nu li s-a micşorat numărul de paturi la spital, dar am luat în calcul cazurile care vor fi fără medic de anestezie la Terapie Intensivă. Urmează ca Direcţia de Sănătate Publică, în continuare, să ia măsuri în funcţie strict de ceea ce înseamnă personalul spitalului. Vor analiza cum sunt îndeplinite condiţiile de funcţionare pe anumite secţii, dacă nu au medic anestezist”, a precizat Robert Dâncă, director al CJAS Iaşi.

Din ianuarie de când a rămas fără medic anestezist, unitatea a încercat să realizeze o colaborare cu alţi medici de anestezie şi terapie intensivă din judeţ, dar nu a primit niciun răspuns pozitiv. A scos postul şi la concurs, însă în zadar. În cele 37 de spitale publice şi private din judeţul Iaşi, în prezent, sunt integraţi 123 de medici primari şi specialişti ATI. Contactată telefonic, conducerea spitalului nu a răspuns pentru un punct de vedere al situaţiei existente. 

Sursa: ziarulevenimentul.ro

Related posts

Toate spitalele din ţară se confruntă cu creşteri ale costurilor la energie de aproape 60%

Redacția

Noi restricții de călătorie au intrat în vigoare în Italia. Testul Covid negativ nu mai este suficient în multe locuri

Redacția

Ventilaţie cu mâinile goale, în UPU. Mamă şi fiică cu Covid, nevaccinate, au murit una lângă alta

Redacția
Încarcă...