RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Sute de volume donate bibliotecii școlare din Crivești, comuna Vânători

Echipa proiectului „Până hăt de carte” a ajuns sâmbătă, 24 octombrie 2020, la biblioteca școlară din satul Crivești, comuna Vânători, Pașcani, cu o donație de 664 de cărți. Vânători e a 36-a comună către care donăm un fond de carte prin acest proiect, iar în total, până acum, am ajuns la un număr de 16.395 de cărți donate către bibliotecile din comunele ieșene.

Membrii echipei proiectului „Până hăt de carte!” au fost întâmpinați de Carmen Puțintelnicu, profesor de limba și literatura română, și Anișoara Kui, director adjunct al Școlii Gimnaziale Vânători. Discuțiile celor prezenți au fost axate atât pe lipsa fondului de carte, cât și pe importanța lecturii, mai ales la vârste fragede, în clasele primare și gimnaziale. „Majoritatea volumelor pe care le avem sunt de literatură universală. Școala noastră e una gimnazială, deci copiii au până în 14 ani, ceea ce înseamnă că au nevoie să citească mai mult din autorii români consacrați, autori pe care noi îi avem în foarte puține exemplare, sau chiar deloc pe unii dintre ei cum ar fi Goga”, a subliniat Carmen Puțintelnicu, profesor de limba și literatura română.

Școala Gimnazială Crivești a primit ultimul fond de carte cu mai bine de 15 ani în urmă, așa cum spune Anișoara Kui, director adjunct. Astfel, până în prezent, biblioteca școalară cuprindea aproximativ 600 de volume, pentru un total de 224 de elevi. „Am fost surprinși de biblioteca din Crivești, alcătuită din câteva rafturi pe care se găsesc doar puțini dintre autorii români cunoscuți. Sperăm, așadar, că volumele pe care am reușit să le lăsăm aici îi vor ajuta deopotrivă pe elevi și profesori”, a menționat senatorul USR Dan Lungu.

Proiectul „Până hăt de carte!”, care vizează încurajarea lecturii în mediul rural ieșean și completarea fondului de carte, în bibliotecile în care numărul cărților nu corespunde numărului de locuitori, a fost lansat în anul 2017. Anul acesta, în încercarea de a facilita accesul cât mai multor elevi din satele ieșene la cursurile online, echipa proiectului „Până hăt de carte” a adunat 12 laptopuri, șase calculatoare, trei tablete și trei smartphone-uri.

  

Related posts

Rezultate de excepție pentru sportivii de la Școala de dans DREAM DANCE Paşcani, la competiția națională “Danube Dance Fest” Galați (VIDEO)

Carmen Bălăceanu

Mândrie românească: străzi și monumente din Italia dedicate unor personalități din țara noastră

Redacția

Propunere: Asistente medicale pentru fiecare unitate de învățământ din Pașcani

Răzvan Grecu
Încarcă...