NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Poetul Emil Brumaru vine astăzi la Colegiul “Sadoveanu”

Intalnirea cu poetul Emil Brumaru este una din activitatile pe care Catedra de Limba Franceza de la Colegiul National Mihail Sadoveanu din Pascani  le-a organizat pentru la Semaine de la Francophonie, 17-22 martie, 2014.

 

Aceasta actiune se desfasoara in cadrul Festival de la Poésie des Jeunes si in colaborare cu Association pour la Création Littéraire chez les Jeunes, din Montréal, Canada pentru care elevii nostri de la clasele a IX-a B, a IX-a H si a X-a H, coordonati de prof. Anca Aparaschivei, scriu poezii si articole in limba franceza.

  

Este un demers menit sa incurajeze studiul limbii franceze, lectura, colaborarea intre elevi, spiritul critic.

Emil Brumaru (n. 1939) este unul dintre cei mai importanti poeti romani contemporani. Este laureat al Premiului National de Poezie „Mihai Eminescu” (2001) pentru Opera Omnia, iar in 2011 a primit premiul revistei Observator Cultural, de asemenea pentru Opera Omnia. Poemele sale au fost incluse in antologii din Romania, Germania, Franta si Anglia.

Programata vineri, 21 martie, orele 13,30 aceasta intalnire al carei scop este „donner aux jeunes le goût de lire” dedicata poeziei, lecturii si limbii franceze va fi sub forma unei mese rotunde in cadrul careia elevii vor putea pune intrebari, vor asculta, vor recita, isi vor prezenta propriile creatii.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Școlile și grădinițele se închid în perioada 11-22 martie / Nu s-a decis cum se recuperează cursurile / Se analizează varianta de cursuri online / Ce se întâmplă cu simulările

Redacția

Toti directorii de scoli si licee din judet, convocati in sedinta la ISJ

Redacția

Polițiștii de proximitate în mijlocul elevilor de la Liceul Teoretic „Miron Costin”

Irina Gherasim

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site