NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Liceenii de la ”Miron Costin” Pașcani și echipa Universității Al. I. Cuza, la Turneul final european de beach-golf din Pescara, Italia

Comunicat de presă: Echipa UAIC și liceenii de la „Miron Costin” din Pașcani – Iași, au obținut Locul VI (240 de puncte / 15 țări participante), reprezentând România la Turneul Final al Campionatului European din cadrul Proiectului  Erasmus + „Anti-Bullying Beach-Golf Contest”, care s-a desfășurat în perioada 5 – 9 septembrie 2019, în Pescara, Italia.

 

În perioada  5 – 9 septembrie 2019, patru studenți și un cadru didactic de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, împreună cu 10 elevi de la Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pașcani – Iași,  au participat la Finala Campionatului European  din cadrul Proiectului  Erasmus + „Anti BullyingBeach-Golf Contest”, organizată în Pescara, Italia, de Federația Internațională de Beach-Golf (BGSA) și co-finanțat de Uniunea Europeană.

Cu un total de 240 de puncte acumulate la 12 probe sportive, echipa formată din elevii de la Liceul Teoretic ”Miron Costin” Pașcani și studenții de la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul UAIC au ocupat la final un meritoriu Loc VI,  dintr-un total de 15 țări participante.

Primele cinci locuri au fost ocupate de Franța, Italia, Turcia, Malta, Portugalia, echipa României devansând țări ca Olanda, Belgia, Spania, Lituania, Bulgaria, Slovenia, Croația și Grecia.

„Reprezentând România, toți participanții am dat dovadă de ambiție, curaj, determinare, participând cu interes și cu dorința de a acumula cât mai multe puncte în competiția directă cu celelalte țări.

Îmi felicit echipa selecționată atât din rândul elevilor, cât și din rândul studenților,   care s-a ridicat de multe ori la nivelul Turneului Final de Campionat European.

Atât elevii, cât și studenții,  au avut de câștigat  pe plan sportiv, dar și pe plan personal. Prin promovarea fairplay-ului în competiție, sunt convins că am reușit să stabilim punți de comunicare și relații de prietenie pe termen lung cu ceilalți participanți din Europa”, a declarat Lect. univ. dr. Florin Nichifor.

Această competiție a fost organizată în faza a doua a Proiectului  Erasmus + „Anti BullyingBeach-Golf Contest”. În prima parte a proiectului, desfășurată în perioada  2 – 9 martie 2019, tot la Pescara, Italia, cei cinci reprezentanți ai UAIC, alături de reprezentanți ai celorlalte 14 universități europene au participat la un program de combatere a fenomenului Bullying prin jocuri sportive – BeachGolf. De asemenea, în perioada aprilie  – august 2019,  au fost selecționați și antrenați 10 elevi de la Liceul „Miron Costin”  Pașcani, cu vârsta cuprinsă între 15  și 19 ani, dintr-un număr de aproximativ 400 elevi. Liceul Teoretic ”Miron Costin” Pașcani a fost reprezentat de către: Ailenei Andrei, Avădănei Raluca – Andreea, Buta Alexandru, Ciobanu Iustina – Georgiana, Costan Iulian – Mădălin, Darea Alina- Mădălina, Diaconu Alexandra –Ionela, Mihăilă Marian – Constantin, Panaite Sabin – Ioan, Simionică Ionela– Sînziana.

loading...
Advertisements

Related posts

„Slujbele şi serviciile religioase în şcoli sunt organizate nelegal de 30 de ani“. Un profesor a învins BOR în instanță

Redacția

Cei doi zeciști de la Colegiul „Sadoveanu” premiați de Primăria Iași

Diana Marcu

PROFESORII ieşeni cer introducerea culturii folclorice în învăţământul preuniversitar!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site