RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Liberalii vor reguli pentru zugrăvirea fațadelor blocurilor!

Grupul de consilieri locali PNL Pașcani a depus la începutul săptămânii acesteia un proiect de hotărâre care presupune înființarea unei Comisii de Arhitectură și Estetică Urbană.

Un prim motiv pentru care consilierii au propus înființarea acestei comisii este acela că în Pașcani nu este o regulă prin care cetățenii să nu își mai poată vopsi fațadele de la apartamente după bunul plac.

  

Rolul Comisiei de Arhitectură și Estetică Urbană va fi acela de a dezvolta un regulament prin care cetățenii se respecte o coerență în ceea ce privește cromatica fațadelor locuințelor. După impunerea regulamentului Comisia va avea un rol consultativ cu atribuții de avizare. „Așa cum se poate observa cu ochiul liber în acest moment, în municipiul Pașcani nu există o regulă în ceea ce privește cromatica fațadelor locuințelor existente sau a celor nou construite. Mai mult, sunt situații în care mai multe blocuri de locuințe, în urma reabilitării termice, au fațadele vopsite în mai multe culori, în funcție de bunul plac al proprietarilor. Nu există în acest moment nicio regulă în ceea ce privește realizarea spațiilor verzi, modul de întreținere a acestora, modul de așezare a mobilierului urban sau felul în care acesta arată. Rolul comisiei ar fi acela ca împreună cu specialiști în domeniu să se realizeze un regulament astfel încât pe viitor să se elimine astfel de disconforturi vizuale și să se realizeze o coerență a imaginii. După aprobarea regulamentului rolul comisiei va fi în general un rol consultativ cu atribuții de avizare sau eventual consultanță în ceea ce privește estetica urbană”, ne-a declarat consilierul PNL Claudiu Bodoașcă.

Totodată, comisia va stabili cum  va arăta mobilierul stradal, dar și ce pomi trebuie plantați în spațiile verzi din oraș.

Related posts

Activitatea primarului blocată de tribunale: Pantazi chemat marți și joi la bară în procese de corupție!

Răzvan Grecu

Primăria Pașcani caută în rândul angajaților un consilier de etică

Răzvan Grecu

12 noiembrie: Grevă Generală pe perioadă nedeterminată pentru Sindicatele din Administraţia Publică

Ema Roman
Încarcă...