NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Liberalii vor reguli pentru zugrăvirea fațadelor blocurilor!

Grupul de consilieri locali PNL Pașcani a depus la începutul săptămânii acesteia un proiect de hotărâre care presupune înființarea unei Comisii de Arhitectură și Estetică Urbană.

Un prim motiv pentru care consilierii au propus înființarea acestei comisii este acela că în Pașcani nu este o regulă prin care cetățenii să nu își mai poată vopsi fațadele de la apartamente după bunul plac.

Rolul Comisiei de Arhitectură și Estetică Urbană va fi acela de a dezvolta un regulament prin care cetățenii se respecte o coerență în ceea ce privește cromatica fațadelor locuințelor. După impunerea regulamentului Comisia va avea un rol consultativ cu atribuții de avizare. „Așa cum se poate observa cu ochiul liber în acest moment, în municipiul Pașcani nu există o regulă în ceea ce privește cromatica fațadelor locuințelor existente sau a celor nou construite. Mai mult, sunt situații în care mai multe blocuri de locuințe, în urma reabilitării termice, au fațadele vopsite în mai multe culori, în funcție de bunul plac al proprietarilor. Nu există în acest moment nicio regulă în ceea ce privește realizarea spațiilor verzi, modul de întreținere a acestora, modul de așezare a mobilierului urban sau felul în care acesta arată. Rolul comisiei ar fi acela ca împreună cu specialiști în domeniu să se realizeze un regulament astfel încât pe viitor să se elimine astfel de disconforturi vizuale și să se realizeze o coerență a imaginii. După aprobarea regulamentului rolul comisiei va fi în general un rol consultativ cu atribuții de avizare sau eventual consultanță în ceea ce privește estetica urbană”, ne-a declarat consilierul PNL Claudiu Bodoașcă.

Totodată, comisia va stabili cum  va arăta mobilierul stradal, dar și ce pomi trebuie plantați în spațiile verzi din oraș.

Advertisements
Loading...

Related posts

Trei consilieri PSD au semnat hotărârile aprobate în ședința din februarie pe care prefectul le declarase ilegale

Marius Parteni

Primarul municipiului Pașcani nu mai are consilieri personali. Iată motivul!

Marius Parteni

Licitație pentru reabilitarea străzii Gâștești

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site